דנטקר לוגו

דלקת חניכיים: סיבות, דרכים למניעה וטיפול

מה זה דלקת חניכיים?

דלקת חניכיים (Gingivitis) מתפתחת בדרך כלל עקב זיהום חיידקי הנגרם על ידי צמיחת עודף פלאק. זיהומים ויראליים או פטרייתיים אחרים עשויים גם הם לגרום לכך. הטיפול משתנה כתלות בחומרה.

דלקת חניכיים היא שכיחה מאוד אך קלילה יותר ממחלת חניכיים. כשיש דלקת חניכיים, יש גירוי, אדמומיות ונפיחות (דלקת) של החניכיים, בדרך כלל בחלק שעוטף את השיניים.

דלקת חניכיים, אם לא מטופלת, יכולה להתקדם למצב חמור יותר המכונה פריודונטיטיס – מחלת חניכיים.

עלינו להבדיל בין מצב של דלקת חניכיים למצב של מחלת חניכיים.

אם לא מטפלים בדלקת חניכיים, עלול להתפתח מצב הנקרא מחלת חניכיים. זה משפיע על רקמות נוספות שתומכות בשיניים ומחזיקות אותן במקומן – מערכת התאחיזה של השיניים.

אם מחלת חניכיים לא מטופלת, העצם בלסת שלכם עלולה להינזק ורווחים קטנים יכולים להיפתח בין החניכיים והשיניים. השיניים שלכם עלולות להתרופף ולבסוף עלולות ליפול.

דלקת חניכיים היא מצב מאוד שכיח באוכלוסיה, אך חשוב לציין שבעת טיפול נכון- היא הפיכה. לעומת זאת, מחלת חניכיים היא מצב שאינו הפיך, ובעת טיפול מתאים אנו מכוונים לשליטה וניהול של המחלה בלבד.

דלקת חניכיים ומחלת חניכיים הם הגורמים העיקריים לאובדן שיניים במבוגרים, על פי איגוד רופאי השיניים האמריקאי.

ממה נגרמת דלקת חניכיים?

להלן כמה מהגורמים המרכזיים התורמים להתפתחות דלקת חניכיים:

  1. הצטברות פלאק ורובד: רובד הוא ביופילם שנוצר על השיניים והחניכיים עקב הצטברות של חיידקים, חלקיקי מזון ורוק. אם הרובד אינו מוסר באמצעות צחצוח רגיל וחוט דנטלי, זה יכול לגרות את החניכיים ולהוביל לדלקת.
  1. היגיינת פה לקויה: הרגלי היגיינת פה לקויים או לא נאותים, כמו אי צחצוח ושימוש בחוט דנטלי באופן קבוע, עלולים להוביל להצטברות רובד ולתרום לדלקת חניכיים.
  1. שימוש בטבק: עישון או שימוש בצורות אחרות של טבק עלולים לפגוע ביכולת הגוף להילחם בזיהום ולהגביר את הסיכון למחלות חניכיים, כולל דלקות חניכיים.
  1. תרופות מסוימות: תרופות מסוימות, כגון תרופות מסוימות להורדת לחץ דם מסוג חסמי תעלות סידן, נוגדי פרכוסים וסוגים מסוימים של תרופות נגד אנגינה, עלולות לגרום לצמיחת יתר של רקמת החניכיים, מה שמקשה על ניקיון השיניים והחניכיים.
  2. מצבים רפואיים: מצבים רפואיים מסוימים כמו סוכרת, HIV/איידס וסרטן יכולים להשפיע על תגובת המערכת החיסונית לזיהומים, כולל דלקות חניכיים.
  3. שינויים הורמונליים: שינויים הורמונליים במהלך גיל ההתבגרות, ההריון, המחזור והמנופאוזה יכולים להפוך את החניכיים לרגישים יותר ונוטים לדלקות.
  4. תזונה לקויה: תזונה חסרת רכיבים תזונתיים חיוניים, במיוחד ויטמין C, עלולה להחליש את יכולתו של הגוף להדוף זיהומים, כולל דלקות חניכיים.
  5. נטייה גנטית: אנשים מסוימים עשויים להיות מועדים יותר גנטית לפתח דלקת חניכיים, כולל מחלת חניכיים.
  6. מתח: רמות גבוהות של מתח יכולות להחליש את המערכת החיסונית של הגוף ולהפוך אותה לרגישה יותר לזיהומים, כולל דלקות חניכיים.

 חשוב לציין שדלקת חניכיים היא מצב הפיך. בעזרת היגיינת פה נכונה, כולל צחצוח רגיל, שימוש בחוט דנטלי וניקוי שיניים מקצועי, ניתן לטפל בדלקת חניכיים ולמנוע את התקדמותן לצורות חמורות יותר של מחלות חניכיים.

אם אינה מטופלת, דלקת חניכיים עלולה להוביל למחלת חניכיים, שהיא צורה חמורה יותר של מחלת חניכיים שעלולה לגרום לנזק בלתי הפיך לחניכיים ולעצם התומכת בשיניים.

האם דלקת חניכיים נפוצה?

דלקת חניכיים היא מצב בריאותי שכיח יחסית. השכיחות שלה עשויה להשתנות בהתאם לגורמים כמו גיל, מצב סוציו-אקונומי והרגלי היגיינת הפה.

השכיחות של דלקת חניכיים:

שכיחות עולמית: דלקת חניכיים נחשבת לאחד ממצבי בריאות הפה הנפוצים ביותר בעולם. לפי ארגון הבריאות העולמי (WHO), כמעט 100% מאוכלוסיית העולם חוו צורה כלשהי של דלקת חניכיים במהלך חייהם. זה מצביע על כך שדלקת חניכיים נפוצה בדרגות שונות.

גיל: השכיחות של דלקות חניכיים נוטה לעלות עם הגיל. ילדים ובני נוער עלולים לחוות גם דלקת חניכיים, במיוחד בתקופות של שינויים הורמונליים (כגון גיל ההתבגרות). עם זאת, הסיכון לדלקת חניכיים עולה בדרך כלל בבגרות וממשיך לעלות עם העלייה בגיל.

גורמים סוציו-אקונומיים: מצב סוציו-אקונומי יכול להשפיע על השכיחות של דלקת חניכיים. אנשים עם גישה מוגבלת לטיפולי שיניים, משאבי היגיינת פה נאותים וחינוך לגבי בריאות הפה עשויים להיות בסיכון גבוה יותר לפתח דלקת חניכיים.

מגדר: מחקרים הראו שדלקת חניכיים יכולה להשפיע על זכרים ונקבות כאחד, אך מחקרים מסוימים מצביעים על כך שלנקבות עשויה להיות שכיחות מעט גבוהה יותר של דלקות חניכיים, אולי בגלל תנודות הורמונליות במהלך הווסת וההריון.

שונות גיאוגרפית: השכיחות של דלקת חניכיים יכולה להשתנות בין אזורים ומדינות שונות. גורמים כגון פרקטיקות תרבותיות, הרגלי תזונה והרגלי היגיינת הפה יכולים לתרום לשונות הללו.

גזע ואתניות: כמה מחקרים דיווחו על שינויים בשכיחות של דלקות חניכיים בקרב קבוצות גזעיות ואתניות שונות. גורמים גנטיים וסביבתיים עשויים לשחק תפקיד בהבדלים אלה.

לקבלת הנתונים העדכניים והמדויקים ביותר על שכיחות דלקות חניכיים, אנו ממליצים לבדוק עם מקורות מוכרים כמו ארגון הבריאות העולמי (WHO), המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC), כתבי עת למחקרי שיניים וארגוני בריאות הפה באזורכם.

מהם הסימפטומים לתחילתה של דלקת?

דלקת חניכיים קלה מאופיינת בסימנים מוקדמים של דלקת חניכיים וגירוי. ייתכן שהתסמינים של דלקת חניכיים קלה אינם חמורים, אך הם יכולים לשמש כסימני אזהרה המעידים על צורך בשיפור היגיינת הפה ובטיפול שיניים מקצועי. להלן כמה תסמינים נפוצים של דלקת חניכיים קלה:

  •       אדמומיות: החניכיים עשויות להיראות אדומות מהרגיל. אדמומיות זו ממוקמת לרוב לאורך קו החניכיים.
  •       נפיחות: החניכיים עשויות להיות מעט נפוחות, במיוחד לאורך השוליים היכן שהן פוגשות את השיניים.
  •       רגישות: החניכיים עשויות להרגיש רכות או רגישות למגע, במיוחד בעת צחצוח או שימוש בחוט דנטלי.
  •       דימום: אחד מסימני ההיכר של דלקת חניכיים הוא דימום בחניכיים, במיוחד בזמן צחצוח, שימוש בחוט דנטלי או אכילה. דם עשוי להיות גלוי על מברשת השיניים, חוט דנטלי או בכיור.
  •       ריח רע מהפה: ידוע גם בשם הליטוזיס, ריח רע מהפה יכול להיות סימפטום של דלקת חניכיים. חיידקים ברובד מייצרים תרכובות שעלולות להוביל לריח לא נעים.
  •       שינויים במרקם החניכיים: החניכיים עשויות להרגיש רכות או ספוגיות במקום מוצקות והדוקות כנגד השיניים.
  •       נסיגת חניכיים: במקרים מסוימים, קו החניכיים עלול להתחיל להתרחק מהשיניים, וליצור כיסים קטנים או רווחים.
  •       רגישות מוגברת: חניכיים מודלקות או נסוגות עלולות להוביל לרגישות מוגברת בשיניים, במיוחד למזונות ומשקאות חמים, קרים, מתוקים או חומציים.

חשוב לציין שתסמינים אלו עשויים להיות בולטים יותר באזורים מסוימים בפה או בשיניים ספציפיות. דלקת חניכיים קלה יכולה להתקדם למחלת חניכיים חמורה יותר אם אינה מטופלת, מה שעלול להוביל לתסמינים בולטים יותר ולנזק פוטנציאלי לעצם הבסיסית ולרקמות התומכות בשיניים.

אם אתם מבחינים באחד מהתסמינים הללו, מומלץ לנקוט בפעולה על ידי שיפור שגרת היגיינת הפה שלכם. צחצחו שיניים לפחות פעמיים ביום באמצעות משחת שיניים פלואוריד, השתמשו בחוט דנטלי מדי יום כדי להסיר רובד בין השיניים, ושקלו להשתמש במי פה אנטי מיקרוביאליים.

בנוסף, קבעו תור לרופא שיניים לניקיון והערכה מקצועיים. גילוי והתערבות מוקדמים יכולים לסייע במניעת התקדמות דלקת החניכיים ולשמור על בריאות הפה.

מהם הסימפטומים לדלקת חמורה?

דלקת חניכיים חמורה, הידועה גם בשם דלקת חניכיים מתקדמת, היא צורה מתקדמת יותר של דלקת חניכיים שעלולה להוביל לאי נוחות משמעותית ולנזק פוטנציאלי לחניכיים ולמבנים שמסביב. התסמינים של דלקת חניכיים חמורה בולטים יותר מאלה של דלקת חניכיים קלה ועשויים להעיד על צורך דחוף יותר בטיפול שיניים מקצועי. להלן כמה תסמינים נפוצים של דלקת חניכיים חמורה:

  • אדמומיות ונפיחות מתמשכת: החניכיים עשויות להיות אדומות ונפוחות בעוצמה, להתרחב לאורך קו החניכיים ולכסות שטח גדול יותר של החניכיים.
  • כאב ואי נוחות: דלקת חניכיים חמורה יכולה לגרום לכאבי שיניים וחניכיים היוצרים אי נוחות משמעותיים. לעיסה והברשה עלולים להפוך לקשים וכואבים יותר.
  • חניכיים מדממות: דימום מהחניכיים עשוי להיות תכוף וחמור יותר, ולהתרחש לא רק במהלך פעילויות טיפול בפה אלא גם באופן ספונטני או בזמן אכילה.
  • נסיגת חניכיים: החניכיים עלולות לסגת עוד יותר, ולחשוף יותר משורש השן. הדבר עלול להוביל לרגישות מוגברת בשיניים ולשינויים אסתטיים במראה השיניים.
  • ריח רע מהפה: ריח רע מהפה מתמשך, או הליטוזיס, עלול להיות בולט יותר עקב הצטברות מוגברת של חיידקים ורובד בפה.
  • היווצרות מוגלה: מוגלה או הפרשות עלולות להתפתח סביב קו החניכיים, מה שמצביע על זיהום פעיל.
  • כיבי חניכיים: במקרים חמורים עלולים להתפתח כיבים או פצעים כואבים על החניכיים.
  • שיניים רופפות: ככל שהדלקת מתקדמת, החניכיים עלולות להתרחק מהשיניים ולגרום להיווצרות כיסים. זה יכול להוביל להתרופפות השיניים ולשינויים בסגר.
  • שינויים בסגירת השיניים: האופן שבו השיניים העליונות והתחתונות מתחברות יחד (סגר) עלול להיות מושפע, ולגרום לאי נוחות או שינויים באופן שבו השיניים משתלבות זו בזו.
  • בלוטות לימפה נפוחות: במקרים מסוימים, בלוטות הלימפה בצוואר עלולות להיות נפוחות ורכות עקב התגובה החיסונית של הגוף לזיהום החניכיים.
  • חום וחולשה: מקרים חמורים של דלקת חניכיים עלולים להוביל לתסמינים מערכתיים כגון חום, עייפות ותחושה כללית של חוסר בריאות.

 אין להתעלם מדלקת חניכיים חמורה. אם אתם חווים את מהתסמינים הללו, חיוני לפנות לטיפול שיניים מקצועי בהקדם. רופא שיניים או שיננית יכולים להעריך את מצב החניכיים שלכם, לספק טיפול מתאים ולעזור לכם לבסס שגרת היגיינת פה נכונה כדי לנהל ולמנוע התקדמות נוספת של המחלה. 

אם לא מטופלים, דלקת חניכיים חמורה יכולה להתקדם למחלת חניכיים, צורה מתקדמת והרסנית יותר של מחלת חניכיים שעלולה להוביל לנזק בלתי הפיך למבנים התומכים של השיניים, כולל העצם. התערבות מוקדמת ונהלי היגיינת פה עקביים חיוניים לשמירה על בריאות חניכיים טובה.

איך מאבחנים דלקת חניכיים?

האבחנה של דלקת חניכיים כרוכה באותו תהליך כללי כמו אבחון מחלת חניכיים:

בדיקה קלינית: רופא שיניים יבדוק ויזואלית את החניכיים, השיניים והמרווחים בין השיניים. הם יחפשו סימנים של דלקת, אדמומיות, נפיחות, דימום ותסמינים אחרים הקשורים לדלקת חניכיים.

בדיקת פרובינג: רופא השיניים או השיננית עשויים להשתמש בבדיקה חניכיים כדי למדוד את עומק הכיסים בין החניכיים והשיניים. כיסים עמוקים יותר יכולים להעיד על נוכחות של מחלת חניכיים, כולל דלקת חניכיים.

הערכת תסמינים: תישאלו לגבי כל תסמין שחוויתם, כגון חניכיים מדממות, רגישות בחניכיים, ריח רע מהפה ושינויים במראה החניכיים.

היסטוריה רפואית: תישאלו על ההיסטוריה הרפואית שלכם, כולל כל מצב בריאותי ותרופות קיימות. ישנם מצבים רפואיים ותרופות שיכולים להשפיע על הסיכון שלכם לפתח מחלת חניכיים.

הרגלי היגיינת הפה: שגרת היגיינת הפה שלכם, כולל התדירות שבה אתם מצחצחים, באיזו מברשת, חוט דנטלי ושימוש במי פה, יידונו. הרגלי היגיינת פה לקויים יכולים לתרום להתפתחות דלקת חניכיים.

אם מתגלה דלקת חניכיים, רופא השיניים יספק הדרכה לשיפור נוהלי היגיינת הפה שלכם, ימליץ על ניקיון מקצועי קבוע, וייתכן שיציע טיפולים ספציפיים כדי להקל על הדלקת ולנהל את המצב.

איך להימנע מדלקת חניכיים?

מניעת דלקת חניכיים כרוכה באימוץ שיטות היגיינת פה טובות ובחירה באורח חיים בריא. להלן כמה צעדים שתוכלו לנקוט כדי למנוע דלקת חניכיים:

  • צחצוח נכון: צחצחו שיניים לפחות פעמיים ביום באמצעות משחת שיניים פלואוריד. השתמש במברשת שיניים עם סיבים רכים וצחצח בעדינות כדי למנוע נזק לחניכיים שלכם. שימו לב לכל משטחי השיניים והלשון שלכם.

מומלץ השימוש במברשת שיניים חשמלית ,שכן הוכח שהיא יעילה יותר בהסרת פלאק

  • עזרים בין שיניים: חוט דנטלי מסיר רובד וחלקיקי מזון בין השיניים ולאורך קו החניכיים. תפתחו לכם הרגל להשתמש בחוט דנטלי פעם ביום כדי להבטיח ניקוי יסודי.

ניתן גם להשתמש בקיסמי שיניים או לחילופין מברשות בין שיניות. התייעצו עם הרופא שלכם באשר לעזרים המתאימים לכם.

  • השתמשו במי פה: שטיפת פה אנטי מיקרוביאלית יכולה לעזור להפחית חיידקים בפה ולרענן את הנשימה. השתמשו בו לפי הוראות רופא השיניים או השיננית שלכם.
  • הקפידו על תזונה בריאה: אכלו תזונה מאוזנת ועשירה בפירות, ירקות, דגנים מלאים, חלבונים רזים ומוצרי חלב דלי שומן. הגבילו מזונות ומשקאות ממותקים וחומציים, מכיוון שהם יכולים לתרום להצטברות פלאק ולגירוי בחניכיים.
  • הקפידו לשתות מים: שתו הרבה מים לאורך היום כדי לעזור לשטוף חלקיקי מזון וחיידקים ולשמור על זרימת רוק תקינה, שחשובה לבריאות הפה.
  • הימנע ממוצרי טבק: עישון ולעיסת טבק עלולים להגביר משמעותית את הסיכון למחלות חניכיים, כולל דלקת חניכיים. הפסקת השימוש בטבק יכולה להשפיע לטובה על בריאות הפה שלכם.
  • הגבל את צריכת האלכוהול: צריכה מופרזת של אלכוהול עלולה לתרום לגירוי חניכיים. שתו אלכוהול במתינות, אם בכלל.
  • הפחיתו מתח: רמות מתח גבוהות יכולות להחליש את יכולת המערכת החיסונית שלכם להדוף זיהומים, כולל דלקות חניכיים. תרגלו טכניקות להפחתת מתח כגון נשימה עמוקה, מדיטציה ופעילות גופנית.
  • בקרו אצל רופא השיניים: תזמנו בדיקות שיניים קבועות וניקיון מקצועי. רופא השיניים שלכם יכול לזהות סימנים מוקדמים של דלקת ומחלת חניכיים ולספק הנחיות לשמירה על בריאות הפה.
  • שליטה במחלות רקע: אם יש לכם מצבים רפואיים כמו סוכרת או הפרעות במערכת החיסון, עבדו עם שירותי הבריאות שלכם כדי לנהל אותם ביעילות. מצבים בריאותיים מבוקרים כראוי יכולים לעזור להפחית את הסיכון למחלות חניכיים.
  • התייחסו לשינויים הורמונליים: אם אתם חווים שינויים הורמונליים עקב התבגרות, הריון או גיל המעבר, שים לב ששינויים אלה יכולים להשפיע על בריאות החניכיים שלכם. שמרו על הרגלי היגיינת פה עקביים ושקלו לדון בכל דאגה עם רופא השיניים שלכם.

על ידי שילוב הרגלים אלו בשגרת היומיום שלכם ושמירה על טיפול שיניים קבוע, אתם יכול להפחית משמעותית את הסיכון שלכם לפתח דלקת חניכיים וצורות אחרות של מחלות חניכיים.

אם אתם מבחינים בסימנים של דלקת בחניכיים או שיש לכם חששות לגבי בריאות הפה שלכם, אל תהססו לפנות לרופא שיניים לקבלת הדרכה וטיפול.

האם דלקת חניכיים יכולה לעבור מעצמה?

כן, דלקת חניכיים יכולה להחלים בעצמה אם הגורם הבסיסי, שהוא בדרך כלל היגיינת פה לקויה, מטופל ומשתפר. דלקת חניכיים מאופיינת בדלקת עקב הצטברות רובד שיניים על השיניים והחניכיים.

כאשר אתם נוקטים בצעדים להסרת הרובד ולשמור על היגיינת פה טובה, הדלקת יכולה להירגע, והחניכיים יכולים להחלים.

תהליך הריפוי מתבסס על שלושה מרכיבים עיקריים:

  1. היגיינת פה משופרת: צחצוח שיניים נכון, שימוש בחוט דנטלי מדי יום ושימוש במי פה אנטי-מיקרוביאליים יכולים לעזור להסיר רובד וחיידקים מהשיניים והחניכיים. זה מפחית את מקור הגירוי והדלקת.
  2. ניקוי שיניים מקצועי: ניקוי שיניים מקצועי המבוצע על ידי רופא שיניים או שיננית יכול להסיר ביעילות רובד ואבנית (רובד מוקשה3) מהשיניים ומקו החניכיים.
  3. זמן: עם טיפול עקבי בפה וניקוי מקצועי, לחניכיים יש הזדמנות להחלים לאורך זמן. ככל שהדלקת יורדת, האדמומיות, הנפיחות והרגישות אמורות להשתפר.

בתנאי שהרגלי ההיגיינה טובים ובוצע ניקוי מקצועי, לרוב ניתן לראות ריפוי של הדלקת תוך כשבוע ימים.

חשוב לציין שבעוד שדלקת חניכיים יכולה להחלים מעצמה כאשר מטפלים בה מוקדם, השארתה ללא טיפול יכולה להוביל להתקדמות של מחלת חניכיים. אם דלקת חניכיים אינה מנוהלת כראוי, היא עלולה להתקדם לצורות חמורות יותר של מחלת חניכיים המכונה פריודונטיטיס. פריודונטיטיס עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך לחניכיים ולעצם התומכת, מה שמוביל לאובדן שיניים.

כדי להבטיח ריפוי תקין ולמנוע התקדמות של מחלת חניכיים, חיוני לנקוט בפעולה ברגע שאתם מבחינים בסימנים כלשהם של דלקת חניכיים, כגון חניכיים מדממות, אדמומיות או נפיחות

מה יקרה אם לא נטפל בדלקת?

אם דלקת חניכיים אינה מטופלת, היא עלולה להוביל לבעיות בריאות וסיבוכים חמורים יותר בפה. דלקת חניכיים היא הצורה המוקדמת והקלה ביותר של מחלת חניכיים, ולמרות שהיא הפיכה עם טיפול נאות והגיינת הפה, הזנחת הטיפול בה עלולה לגרום להתקדמות המצב.

הנה מה שיכול לקרות אם לא מטפלים בדלקת חניכיים:

  • התקדמות למחלת חניכיים: דלקת חניכיים, אם אינה מטופלת, יכולה להתקדם לשלב מתקדם יותר של מחלת חניכיים המכונה פריודונטיטיס. בפריודונטיטיס, הדלקת משתרעת עמוק יותר לתוך המבנים התומכים של השיניים, כולל העצם. זה יכול לגרום לנזק בלתי הפיך לעצם ולרקמות החיבור שמחזיקות את השיניים שלכם במקומן.
  • נסיגת חניכיים: דלקת חניכיים לא מטופלת עלולה להוביל לאובדן רקמת החניכיים ולנסיגת חניכיים. נסיגת חניכיים עלולה לחשוף את שורשי השיניים הרגישים, להגביר את רגישות השיניים ולגרום לשיניים לפתח יותר חורים ועששת.
  • היווצרות כיס: עם התקדמות מחלת החניכיים, עלולים להתפתח כיסים או רווחים בין השיניים והחניכיים. כיסים אלה יכולים להכיל חיידקים ורובד, מה שמקשה עוד יותר על ניקוי יעיל ומחמיר את המצב.
  • ניידות ואובדן שיניים: מחלת חניכיים חמורה יכולה להוביל להתרופפות השיניים ובסופו של דבר לאובדן שיניים. זה מתרחש עקב הרס של העצם והרקמות התומכות.
  • היווצרות אבצס: במקרים מסוימים, מחלת חניכיים לא מטופלת עלולה להוביל להיווצרות מורסות חניכיים – כיסי מוגלה כואבים שעלולים להתפתח בשורש השן או בחניכיים.
  • החמרת בריאות מערכתית: מחקר חדש מצביע על קשר פוטנציאלי בין מחלות חניכיים ובעיות בריאות מערכתיות מסוימות, כולל מחלות לב, סוכרת ומצבי נשימה. בעוד האופי המדויק של מערכות יחסים אלה עדיין נחקר, שמירה על בריאות הפה טובה חשובה לרווחה הכללית.
  • השלכות קוסמטיות: מחלת חניכיים יכולה להשפיע על מראה החיוך שלכם. נסיגת חניכיים ושינויים בקו מתאר החניכיים עלולים להוביל לבעיות אסתטיות.

חשוב להכיר בכך שמחלת חניכיים היא מצב מתקדם, וככל שהיא לא מטופלת זמן רב יותר, כך היא עלולה להפוך לקשה יותר לטיפול ולהפוך אותה. התערבות מוקדמת וטיפול מתאים חיוניים למניעת סיבוכים פוטנציאליים אלו.

השאירו פרטים, ויחזור אליכם רופא שיניים מומלץ באזורכם להתייעצות חינם:

השאירו פרטים להתייעצות עם רופא שיניים