דנטקר לוגו

השתלת שיניים למחוסרי עצם: האם אפשר, מה עושים ומה המחיר?

מה זה שתל דנטלי?

שתלים דנטליים הם "ברגים" מלאכותיים העשויים מחומרים מותאמים לגוף האדם כמו טיטניום. הם ממוקמים בניתוח בעצם הלסת כדי לשמש בסיס יציב לשיניים מלאכותיות. ברפואת שיניים מודרנית, הם מהווים פתרון חיוני להחלפת שיניים חסרות.

המשמעות שלהם טמונה בעמידותם, ביכולתם למנוע אובדן עצם לסת, בשיפור התפקוד, במראה הטבעי ובאופן בו הם מונעים תזוזה של שיניים סמוכות. שתלים דנטליים מספקים חיוך ארוך טווח ובטוח ומהווים התקדמות גדולה בשיקום בריאות הפה והאסתטיקה.

איך שתלים קשורים לעצם?

קודם כל עלינו להבין מושג מרכזי בתחום השתלים, שהוא אוסיאואינטגרציה (Osseointegration). זהו תהליך קריטי בהשתלות שיניים המתייחס לקשר הישיר והמבני בין שתל לבין העצם שמסביב. במילים פשוטות יותר, זהו הקשר הביולוגי המתרחש בין פני השתל לרקמת העצם, המאפשר לשתל להיות מעוגן היטב בתוך הלסת.

מחסור בעצם בהקשר של השתלות שיניים מתייחס לחוסר מסת עצם או נפח מספקים בעצם הלסת. זה יכול להתרחש עקב גורמים כמו אובדן שיניים, מחלת חניכיים או טראומה. עצם מספקת חיונית להנחת שתלים יציבה ושילוב מוצלח.

ללא מספיק עצם, יציבות השתל והצלחה ארוכת טווח עלולים להיפגע. פותחו פתרונות חדשניים לטיפול במחסור בעצם, המבטיחים שאפילו מטופלים עם מבנה עצם פגום יוכלו ליהנות מהיתרונות של השתלות שיניים.

התמודדות עם מחסור בעצם היא שלב קריטי בהבטחת הצלחת השתלת שיניים ובריאות הפה לטווח ארוך. נפח עצם מספק את הבסיס הדרוש לשתלים להשתלב בצורה בטוחה ולתפקד ביעילות. ללא מספיק עצם, השתלים עשויים להיות חסרי יציבות ולא לעמוד בכוחות הנשיכה והלעיסה הרגילים.

מה הוא בעצם, אובדן עצם?

מחסור בעצם, המכונה גם איבוד עצם או ספיגת עצם, מתייחס להפחתה בכמות או באיכות של עצם הלסת בחלל הפה. מצב זה יכול להיווצר עקב גורמים שונים, ובולטים ביניהם:

  • אובדן שיניים: כאשר חסרות שיניים טבעיות, הגירוי ששורשי השיניים מספקים לעצם הלסת פוחת. כתוצאה מכך, העצם המקיפה את השן החסרה נחלשת בהדרגה ופוחתת בנפחה עם הזמן.
  • מחלת חניכיים: מחלת חניכיים לא מטופלת או מתקדמת עלולה להוביל להרס העצם התומכת בשיניים. ככל שהמחלה מתקדם, העצם יכולה לסגת, מה שפוגע בשלמותה ואחידותה.
  • טראומה: טראומה פיזית ללסת או לאזור הפנים יכולה לגרום לנזק או לאובדן עצם. שברים או פציעות עלולים להשפיע על היציבות והמבנה של העצם.
  • שימוש בתותבות לטווח ארוך: לבישת תותבות נשלפות לתקופה ממושכת עלולה לגרום ללחץ על העצם הבסיסית, ולהוביל לספיגתה לאורך זמן.
  • זיהום ודלקת: זיהומים או מצבים דלקתיים כרוניים יכולים לתרום לאובדן עצם על ידי השפעה על בריאות הרקמות שמסביב.
  • מצבים רפואיים: מצבים רפואיים כמו אוסטיאופורוזיס ותרופות מסוימות יכולים להשפיע על צפיפות העצם ולתרום למחסור בעצם.
  • הזדקנות טבעית: אובדן עצם הוא חלק טבעי מתהליך ההזדקנות, במיוחד בעצם הלסת, שעלול להחמיר על ידי גורמים אחרים כמו אובדן שיניים.

 מחסור בעצם מציב אתגרים בהתקנת שתלים דנטליים, שכן השתלים דורשים בסיס יציב ובריא כדי להשתלב בהצלחה. טיפול במחסור בעצם כרוך לעתים קרובות בהליכי השתלת עצם, כאשר חומר עצם מושתל לאזור החסר כדי לעודד צמיחת עצם חדשה.

הבנת הגורמים למחסור בעצם חיונית לזיהוי אפשרויות טיפול מתאימות ולהבטחת הצלחתם ארוכת טווח של הליכי השתלות שיניים.

למה משנה כמות העצם?

אובדן עצם משפיע באופן משמעותי על ההיתכנות של השתלת שיניים בשל השפעתו הישירה על יציבות השתלים ואינטגרציה. כאשר נפח עצם לא מספק בלסת, השתל חסר בסיס בטוח, מה שמגביר את הסיכון לכשל שתל וסיבוכים.

מחקר שנערך על ידי Raikar et al. (2017) הדגיש את החשיבות של מספיק עצם להשתלה מוצלחת. המחקר הראה כי נפח עצם לא מספיק יכול לסכן את תהליך האוסאואינטגרציה, להוביל לקשרים חלשים יותר בין עצם לשתל ויציבות מופחתת לטווח ארוך.

זה לא רק מעורר חששות לגבי יציבות שתל מיידית אלא גם מציב אתגרים בהשגת מגע נכון בין עצם לשתל, שהוא חיוני לאינטגרציה יעילה.

 יתר על כן, היעדר תמיכת עצם יכול להוביל לבעיות ביומכניות. הכוחות הנוצרים במהלך נשיכה ולעיסה אינם מפוזרים באופן שווה, דבר שעלול להעמיס על השתל ולגרום נזק הן לשתל והן לעצם שמסביב. כתוצאה מכך, הנחת שתלים מוצלחת הופכת קשה יותר ויותר במקרים של אובדן עצם.

 כדי להתמודד עם אתגרים אלו, פותחו טכניקות כגון השתלת עצם, ועידוד רגנרציית עצם מונחה ועיצובי שתלים חדשניים להגדלת מבנה העצם לפני ההשתלה. גישות אלו שואפות ליצור בסיס יציב, לשפר את סיכויי ההצלחה של התקנת שתלים ולקדם אוסאואינטגרציה מוצלחת.

 לסיכום, אובדן עצם משפיע ישירות על הכדאיות של השתלת שיניים על ידי סיכון יציבות השתל, האינטגרציה והתפקוד לטווח ארוך. נפח עצם מתאים הוא חיוני לתמיכה בשתל ולהבטחת תוצאה מוצלחת, תוך שימת דגש על החשיבות של טיפול במחסור בעצם באמצעות טכניקות והתערבויות שונות.

מה ההשלכות של שתל שמונח כשחסרה עצם?

מחסור בעצם לא מטופל יכול להוביל למגוון השלכות מזיקות על בריאות הפה, האסתטיקה והיתכנות של הליכי השתלה. השלכות אלו מדגישות את הדחיפות בטיפול במחסור בעצם בהקשר של השתלות שיניים. להלן כמה מההשלכות הבולטות של חוסר עצם לא מטופל:

  1. חוסר יציבות של השתל: נפח עצם לא מספיק גורם לעיגון לא הולם לשתלים. זה מוביל לפגיעה ביציבות, מה שמגביר את הסיכון לתנועת השתלים, התרופפות ואפילו כישלון לאורך זמן. ניידות השתלים עלולה לגרום לאי נוחות, לעכב תפקוד תקין ולחייב הליכי תיקון.
  2. כשל בשתל: מחקר הראה ששיעורי הכשל בשתלים גבוהים יותר במקרים של מחסור בעצם. על פי מחקר של Chrcanovic וחב'. (2017) , איבוד עצם סביב שתלים יכול להוביל להפחתת שיעורי הישרדות השתלים עקב מערכת התמיכה המוחלשת.
  3. אסתטיקה: עצם לא מספקת עלולה לגרום למיקום שתל לקוי ולפגיעה באסתטיקה. שתלים עלולים לצאת מקו החניכיים בצורה לא טבעית, ולהשפיע על מראה החיוך. בנוסף, אובדן עצם יכול לגרום לשינויים בפנים, כגון לחיים שקועות או מראה ממוטט.
  4. אתגרים עם שיטות השתלה מסורתיות: טכניקות השתלות מסורתיות כגון השתלה בשיטת "freehand"  מסתמכות לרוב על כמות מסוימת של עצם בריאה לצורך מיקום מוצלח, בניגוד לשיטות דיגיטליות שיותר מדויקות במקרים של מחסור בעצם.

יתכן ששיטות מסורתיות אלו לא יהיו ברות ביצוע, מכיוון שהן דורשות מבנה עצם יציב ומתאים לתוצאות מיטביות. היעדר עצם מתאימה יכול לסבך או אפילו להפוך את שיטות ההשתלה המסורתיות ללא כדאיות.

  1. פרוצדורת נוספות ועלויות: במקרים של מחסור חמור בעצם, יתכן שיידרשו הליכים נוספים כמו השתלת עצם או ניתוחי הרמת סינוס כדי להגדיל את נפח העצם לפני השתלת השתל. הליכים אלה מגדילים את מורכבות הטיפול, הזמן והעלות, ועשויים להשפיע על החוויה הכוללת של המטופל.
  2. פגיעה בתפקוד ובדיבור: מחסור בעצמות שלא מטופל יכול להוביל לבעיות של נשיכה, לעיסה ודיבור. חוסר יציבות השתלים עלולה לגרום לאי נוחות ולהגביל את יכולתו של המטופל להשתמש נכון בשיניים. הדיבור עשוי להיות מושפע אם השתלים אינם בעלי תמיכה מספקת.
  3. סיכון לסיבוכים בשיניים סמוכות: אובדן עצם סביב שן חסרה עלול להוביל להזזה וחוסר יישור של שיניים סמוכות. זה יכול לשבש את הנשיכה הטבעית וליצור בעיות שיניים נוספות.

לסיכום, מחסור בעצם לא מטופל עלול לגרום לאי יציבות השתל, כשל, פגיעה באסתטיקה וקשיים תפקודיים. שיטות השתלה מסורתיות עשויות להיות מאתגרות או בלתי ניתנות לביצוע במקרים אלה. התערבות מוקדמת ופתרונות חדשניים הם חיוניים כדי לנטרל את ההשלכות השליליות של מחסור בעצם ולהבטיח את הצלחתם של תהליכי השתלת שיניים.

מה הפתרונות שקיימים כיום?

בתגובה לאתגר של מחסור בעצם בהליכי השתלות שיניים, צצו פתרונות חדשניים המציעים תקווה חדשה למטופלים המחפשים אפשרות לשיקום שיניים. טכניקות מתקדמות אלו נועדו להתגבר על המגבלות הנובעות מנפח עצם לקוי, ולהבטיח תוצאות מוצלחות של השתלים. שני פתרונות עיקריים שצברו בולטות הם השתלת עצם והליך הרמת סינוס:

  1. השתלת עצם:

השתלת עצם כוללת השתלה של רקמת עצם או חומרים סינתטיים כדי להגביר את מבנה העצם הקיים. הליך זה מספק את התמיכה הדרושה להנחת השתל על ידי גירוי צמיחת עצם חדשה ושיפור צפיפות העצם הכוללת. כאשר השתל משתלב עם העצם הטבעית של המטופל, הוא יוצר בסיס חזק המטפח יציבות השתלים, שילוב אוסאואינטגרציה מוצלח והצלחת השתלים לטווח ארוך.

קיימות שתי קטגוריות עיקריות של הליכי השתלת עצם ברפואת שיניים: השתלה אנכית ואופקית. הבחירה בין גישות אלו מותנית בצורתה ובגודל הספציפיים של השן שחסרה. מטרת השתלת עצם היא להגדיל את עובי האזור הממוקד. לאחר הליך השתלת העצם, ניתן להשתיל את השתל באופן קונבנציונלי. עלות השתלת עצם נופלת בדרך כלל בטווח של 2000 עד 5000 שקל.

  1. הרמת סינוס:

למטופלים עם מחסור בעצם בלסת העליונה, במיוחד באזור האחורי, הליך הרמת סינוס מציע פתרון מותאם. טכניקה זו כוללת הרמת קרום הסינוס והשתלת חומר עצם מתחתיו. על ידי הגדלת נפח העצם בלסת העליונה, הליך הרמת הסינוס יוצר סביבה בטוחה להנחת השתל. גישה זו פותחת דלתות לשחזורים הנתמכים בשתל באזורים שפעם היו מאתגרים בשל גובה העצם מוגבל.

עלות הרמת סינוס נעה בטווח רחב יחסית של מחירים ומושפעת מכמות העצם החסרה, המרפאה עצמה, מי מבצע את הטיפול ומה כולל ההליך עצמו. לעומת קופות החולים, במרפאות פרטיות לרוב עלות הטיפול כוללת את העצם המושתלת. מחיר הרמת סינוס סגורה – 5,000-9,000 ₪ מחיר הרמת סינוס פתוחה – 9,000-12,000 ₪.

פתרונות מתקדמים אלה משקפים את ההתקדמות המדהימה שנעשתה ברפואת השיניים, ומאפשרים לחולים עם מחסור בעצם להפיק תועלת מהשתלות שיניים. על ידי טיפול בסוגיה הבסיסית של נפח עצם לא מספק, טכניקות אלו מעצימות את האנשים להחזיר את החיוכים, תפקוד הפה והביטחון העצמי שלהם, ובסופו של דבר משפרות את איכות חייהם.

עלייתם של שתלים קצרים ומיני שתלים

עבור מטופלים עם גובה עצם מוגבל, הגישה הקונבנציונלית להשתלת שיניים עשויה להוות אתגרים בשל נפח העצם הבלתי מספק הזמין להנחת שתלים. בתגובה לאתגר זה, שתלים קצרים ומיני שתלים הופיעו כחלופות יעילות המציעות פתרונות ברי קיימא תוך מזעור הצורך בהליכי הגדלת עצם מקיפים.

שתלים קצרים:

שתלים קצרים, כפי שהשם מרמז, הם שתלים שאורכם קצר יותר בהשוואה לשתלים מסורתיים. בעוד שתלים סטנדרטיים נעים בדרך כלל בין 10 ל-15 מ"מ באורך, שתלים קצרים יכולים להיות עד 6-8 מ"מ.

היתרון המרכזי של שתלים קצרים טמון ביכולתם להיות מעוגנים בצורה מאובטחת באזורים עם גובה עצם אנכי מוגבל. על ידי ניצול יעיל יותר של העצם הזמינה, השתלים הללו יכולים להימנע ממבנים אנטומיים קריטיים ולהציע יציבות ללא צורך בהשתלת עצם מקיפה.

עלות שתל קצר כולל שיקום השן יכולה לנוע בין 3,500-6,000 ₪.

מיני שתלים:

שתלי מיני הם אפילו קטנים יותר בקוטר בהשוואה לשתלים מסורתיים, לרוב נעים בין 1.8 ל-3 מ"מ. הם משמשים בעיקר לשמירה על תותבות נשלפות. שתלי מיני הם אידיאליים עבור מטופלים עם רוחב עצם מוגבל, שכן ניתן להחדירם לחללים צרים יותר ללא צורך בהגדלת עצם נרחבת.

עלות מיני שתל תנוע בין 2,500 ₪  ל- 4,500 ₪ כולל כל השיקום שמתבצע לאחר ההשתלה וכתלות ברופא שמבצע את ההליך

גם שתלים קצרים וגם שתלי מיני זכו לפופולריות בזכות יכולתם להתמודד עם האתגרים שמציבים גובה או רוחב עצם מוגבלים. היתרונות שלהם כוללים:

  • מורכבות כירורגית מופחתת: חלופות אלה כוללות לרוב פרוצדורות פחות פולשניות בהשוואה לשתלים מסורתיים, וממזערות את אי הנוחות של המטופל וזמן ההחלמה.
  • תוצאות מהירות יותר: התהליך היעיל של הנחת שתלים קצרים או מיניים יכול להוביל לתוצאות טיפול מהירות יותר.
  • הפחתת הצורך בתוספות עצם: שתלים קצרים ומיני שתלים עושים שימוש בעצם זמינה, ומפחיתים את הצורך בהשתלות עצם או הגדלה נרחבות.
  • ורסטיליות: ניתן להשתמש בשתלים קצרים ובמיני שתלים באזורים שונים של הפה, העונים לצרכים שונים של החלפת שיניים.

 עם זאת, חשוב לציין שלא כל המקרים מתאימים להשתלות קצרות או מיני. ההחלטה להשתמש בחלופות אלו תלויה בגורמים כגון איכות העצם של המטופל, שיקולים אנטומיים ומטרות הטיפול הספציפיות. התייעצות עם רופא מיומן בשתלים היא חיונית כדי לקבוע את סוג השתל המתאים ביותר בהתבסס על הנסיבות האישיות.

 לסיכום, שתלים קצרים ומיני שתלים חוללו מהפכה בתחום ההשתלות על ידי מתן אפשרויות ברות קיימא למטופלים עם גובה או רוחב עצם מוגבלים. חלופות אלו מציעות יציבות, פולשנות מופחתת ותוצאות מהירות יותר, ומאפשרות ליותר אנשים ליהנות מפתרונות השתלות שיניים.

שיטות השתלה All-on-4 ו All-on-6

במקרים של מחסור חמור בעצם, שבהם שיטות השתלה מסורתיות עשויות שלא להיות בר ביצוע עקב נפח עצם לקוי, טכניקות חדשניות כמו שיטות השתלת All-on-4 ו-All-on-6 הופיעו כפתרונות טרנספורמטיביים. גישות אלו נועדו לתת מענה לאובדן עצם נרחב ולהציע למטופלים הזדמנות להחזיר את החיוכים ולתפקוד הפה ללא צורך בהגדלת עצם נרחבת.

 טכניקת השתלת All-on-4:

טכניקת All-on-4 כוללת הנחת ארבעה שתלים דנטליים באופן אסטרטגי בלסת של המטופל כדי לתמוך בקשת שיניים מלאה. שתלים אלו מוכנסים בזוויות הממקסמות את השימוש בעצם זמינה, ולעתים קרובות מבטל את הצורך בהשתלת עצם מקיפה.

 גישה זו מספקת יציבות ותמיכה לסט שלם של שיניים תוך שימוש במינימום שתלים. שיטת All-on-4 מועילה במיוחד לחולים עם אובדן עצם משמעותי שכן היא מייעלת את השימוש בעצם הקיימת תוך מתן יכולת נשיאת עומס מיידית.

מחיר הממוצע לטיפול השתלת שיניים All-On-4  הוא 40,000-60,000 ₪ ללסת. המחיר כולל הן את השתלת השיניים והן את הגשר.

טכניקת השתלת All-on-6:

בדומה לגישת All-on-4, טכניקת All-on-6 כוללת הנחת שישה שתלים דנטליים לתמיכה בקשת שיניים מלאה. שיטה זו מציעה יציבות ויתירות נוספת, מה שהופך אותה למתאימה לחולים עם מחסור חמור יותר בעצם. השתלים הנוספים מפזרים את כוחות הנשיכה בצורה שווה יותר ומספקים בסיס חזק לשיקום התותב.

מחיר הממוצע לטיפול השתלת שיניים All-On-6  הוא 50,000-70,000 ₪ ללסת. המחיר כולל הן את השתלת השיניים והן את הגשר.

גם טכניקות השתלת All-on-4 וגם All-on-6 מציעות את היתרונות הבאים לחולים עם מחסור חמור בעצם:

  1. צורך מופחת להגדלת עצם: על ידי הצבה אסטרטגית של השתלים וניצול עצם זמינה, הליכי השתלת עצם נרחבים לרוב ממוזערים או מבוטלים.
  2. פונקציונליות מיידית: טכניקות אלו מאפשרות מיקום מיידי של תותבת זמנית, כך שהמטופלים יכולים לצאת ממרפאת השיניים עם שיניים מתפקדות באותו יום של הניתוח.
  3. אסתטיקה ותפקוד משופרים: התותבת הנתמכת בשתל מספקת חיוך במראה טבעי ומשחזרת תפקוד מלא של הפה, משפרת את הדיבור, הלעיסה ואיכות החיים הכללית.
  4. תוצאות מהירות יותר: בהשוואה לשיטות מסורתיות שעשויות לדרוש מספר ניתוחים ותקופות ריפוי ארוכות יותר, טכניקות All-on-4 ו-All-on-6 מציעות זמני טיפול מהירים יותר.
  5. חסכוני: על ידי הפחתת הצורך בהשתלת עצם נרחבת ושימוש בפחות שתלים, טכניקות אלו יכולות להיות חסכוניות יותר עבור המטופלים.

 חשוב לציין שלא כל המטופלים הם מועמדים מתאימים לטכניקות All-on-4 או All-on-6. הערכה יסודית על ידי מומחה מוסמך חיונית כדי לקבוע את תוכנית הטיפול המתאימה ביותר בהתבסס על הצרכים האישיים ומידת המחסור בעצם.

שתלים זיגומטיים

שתלים זיגומטיים הם שתלים דנטליים מיוחדים המשמשים למחסור חמור בעצם הלסת העליונה. הם עוגנים בעצם הלחי (עצם זיגומטית) והם ארוכים יותר מהשתלים המסורתיים. שתלים אלו מספקים יציבות לשחזורים הנתמכים בשתל ללא צורך בהשתלת עצם מקיפה.

שתלים זיגומטיים נחשבים במקרים מורכבים שבהם השתלים הסטנדרטיים אינם ברי ביצוע. הם דורשים מומחיות כירורגית וכוללים הליך דו-שלבי.

בימינו, שתלים מסוג זה מבוצעים מעט מאוד, משום שמורכבות הטיפול היא גבוהה ויקרה למדי. במרבית המקרים הפתרונות המודרניים שקיימים בתחום מהווים חלופה כדאית יותר מאשר שתלים זיגומטיים. על כן, רק במקרים נדירים יפנו לפתרון זה

 הערכה יסודית והתייעצות עם מנתח פה מנוסה חיוניים כדי לקבוע את התאמתם. שתלים זיגומטיים מציגים התקדמות בתחום ההשתלות, ומציעים פתרונות לאנשים עם אובדן עצם משמעותי בלסת העליונה.

השתלת שתלי זיגומה בלסת אחת נעה באיזור 35,000-60,000 ₪

חדשנות טכנולוגית כפתרון למחסור עצם?

שילוב הטכנולוגיה חולל מהפכה בהליכי השתלות שיניים, במיוחד עבור חולים עם מחסור בעצם, על ידי שיפור הדיוק, יכולת הניבוי ותוצאות הטיפול הכוללות.

שלוש התקדמויות טכנולוגיות מרכזיות – הדמיה תלת מימדית, הנחת שתלים מונחית מחשב ותכנון וירטואלי – שינו את תחום ההשתלות, והבטיחו תוצאות טובות יותר לאנשים עם מבנה עצם פגוע.

1. הדמיה תלת מימדית:

טכניקות הדמיה מתקדמות, כגון  cone beam computed tomography (CBCT), מספקות תצוגות תלת מימדיות של האנטומיה של עצמות הפה. רמת פירוט זו מאפשרת לרופאי שיניים להעריך במדויק את נפח העצם, צפיפותו ואיכותה של עצם המטופל.

עבור מטופלים עם מחסור בעצם, הדמיה תלת מימדית מסייעת לזהות אזורים עם עצם נאותה להנחת השתל ומנחה את הבחירה של גודל ומיקום שתל אופטימליים.

2. מיקום שתלים מונחי מחשב:

השתלת שתלים מונחית מחשב עושה שימוש בתוכנה ליצירת תכנית טיפול דיגיטלית המבוססת על האנטומיה הספציפית של המטופל. תוכנית וירטואלית זו מסייעת בקביעת מיקומי השתלים והזוויות האידיאליים, תוך התחשבות בנפח העצם הזמין.

במהלך הניתוח, המדריך הממוחשב מבטיח הנחת שתלים מדויקת בהתאם לתוכנית שנקבעה מראש. רמת דיוק זו מפחיתה את הסיכון לסיבוכים ומבטיחה שהשתלים ממוקמים בצורה מיטבית לאינטגרציה מוצלחת.

3. תכנון וירטואלי:

תכנון וירטואלי כולל שימוש בתוכנה מיוחדת כדי לדמות את כל הליך ההשתלה לפני שהוא מתרחש. זה מאפשר לצוות הדנטלי לדמיין את התהליך הניתוחי שלב אחר שלב, תוך התחשבות במחסור בעצם של המטופל. על ידי התאמת התוכנית באופן וירטואלי, הצוות יכול לצפות אתגרים פוטנציאליים ולמטב את הצלחת ההליך.

יתרונות ההליך הממוחשב:

  •  דיוק ויכולת חיזוי: השילוב של טכנולוגיות אלו משפר באופן משמעותי את הדיוק ואת יכולת הניבוי של הליכי השתלה עבור חולים עם מחסור בעצם:
  • הערכה מדויקת: הדמיה תלת מימדית מאפשרת הבנה מקיפה של מבנה העצם של המטופל, ומקלה על החלטות מושכלות לגבי אסטרטגיות התקנת שתלים.
  • ויזואליזציה משופרת: מיקום מונחה מחשב ותכנון וירטואלי מספקים מפת דרכים ויזואלית ברורה לצוות הכירורגי, מצמצמים את מרווח הטעויות ומבטיחים ביצוע מדויק.
  • התאמה אישית: בעזרת תכנון וירטואלי מפורט, ניתן להתאים את הטיפול לאנטומיה הייחודית של המטופל, לייעל את מיקום השתל ולהימנע מאזורים של עצם מוגבלת.
  • מזעור סיבוכים: המיקום המדויק שהושג באמצעות הטכנולוגיה והשימוש בסדים כירורגיים ממזערים את הסיכון לסיבוכים לאחר הניתוח, מבטיח תהליך ריפוי חלק והצלחה ארוכת טווח.
  • עבודה יעילה: על ידי מזעור הצורך בהתאמות במהלך הניתוח, הטכנולוגיה מייעלת את הליך ההשתלה, מפחיתה את זמן הניתוח ואי נוחות המטופל.

 לסיכום, השילוב של הדמיה תלת מימדית, התקנת שתלים מונחית מחשב ותכנון וירטואלי חולל מהפכה בהליכי השתלות עבור חולים עם מחסור בעצם.

טכנולוגיות אלו משפרות את הדיוק, הניבוי ותוצאות הטיפול הכוללות, ומאפשרות לאנשי מקצוע בתחום רפואת השיניים להתמודד עם אתגרי עצמות בצורה יעילה יותר ולספק למטופלים פתרונות השתלת שיניים עמידים ומוצלחים.

אתם מעוניינים בהשתלות, מה כדאי לעשות עכשיו?

ייעוץ מקיף מהווה נקודת התחלה מכרעת עבור מטופלים עם מחסור בעצם השוקלים טיפול השתלת שיניים. הערכה ראשונית זו מאפשרת לצוות רופאי השיניים להעריך את היקף אובדן העצם, לזהות אתגרים פוטנציאליים ולקבוע את גישת הטיפול המתאימה ביותר המותאמת לצרכיו של הפרט.

חשיבותו של ייעוץ מקיף:

  • הערכה מדויקת: בדיקה מפורטת, שעשויה לכלול הדמיה תלת מימדית וכלי אבחון נוספים, מספקת תמונה ברורה של מבנה העצם של המטופל ומסייעת לצוות רופא השיניים להבין את חומרת החסר.
  • תוכנית טיפול מותאמת: בהתבסס על ההערכה, רופא השיניים יכול להמליץ על פתרונות ספציפיים המטפלים בחוסר עצם ביעילות תוך הבטחת תוצאות השתלות מיטביות.
  • תיאום ציפיות: הייעוץ מאפשר למטופלים להבין את התהליך, האתגרים הפוטנציאליים והתוצאות הצפויות. זה עוזר לנהל את ציפיות המטופל ומקדם תקשורת פתוחה בין המטופל לצוות רופא השיניים.
  • חלופות טיפול: במקרים מסוימים, מטופלים עשויים שלא להיות מועמדים מתאימים להשתלות מסורתיות. ייעוץ מקיף מאפשר לבחון אפשרויות חלופיות, כגון שתלים קצרים, מיני שתלים, טכניקות All-on-4 או All-on-6.

 טיפים למטופלים להתכונן לייעוץ שלהם:

מחקר: הכירו את מושגי השתלים הבסיסיים ואת ההשפעה של מחסור בעצם. ידע זה יעזור לכם לעסוק בדיונים מושכלים יותר עם רופא השיניים.

היסטוריה רפואית: הביאו היסטוריה רפואית מפורטת, כולל כל מצב או תרופות שעשויות להשפיע על תהליך הטיפול.

שאלות לשאול:

  • מה היקף המחסור בעצם שלי, וכיצד זה ישפיע על מיקום השתל?
  • אילו אפשרויות טיפול זמינות לטיפול במחסור בעצם שלי?
  • כיצד תשמש טכנולוגיה כמו הדמיה תלת מימדית ותכנון וירטואלי כדי להעריך ולתכנן את הטיפול שלי?
  • מה אחוזי ההצלחה בהליכי השתלה במקרים של מחסור בעצם?
  • מהם הסיבוכים או הסיכונים הפוטנציאליים הקשורים לגישת הטיפול שנבחרה?
  • כיצד תבטיחו את יציבות השתלים באזורים עם עצם מוגבלת?
  • כמה זמן ייקח כל תהליך הטיפול, מהייעוץ ועד לשיקום הסופי?
  • האם יש הנחיות טיפול ספציפיות למקרה שלי לאחר הניתוח?

מטרות דנטליות: הביעו בצורה ברורה את מטרות בריאות הפה וההעדפות האסתטיות שלכם, כך שניתן להתאים את תכנית הטיפול בהתאם לציפיות שלכם.

חוות דעת שניה: אם אינכם בטוחים לגבי הגישה המומלצת, שקלו לפנות לחוות דעת נוספת מרופא שיניים מוסמך אחר כדי להבטיח שאתם מקבלים החלטה מושכלת.

בהגעה לייעוץ עם מוכנות וסקרנות, אתם יכולים לעסוק באופן פעיל בתהליך תכנון הטיפול ולשתף פעולה ביעילות עם צוות השיניים כדי להשיג את התוצאה הטובה ביותר עבור הליך השתלת השיניים, גם במקרים של מחסור בעצם.

כיצד לפעול לאחר טיפול?

לאחר ביצוע השתלת שיניים במצב של מחסור בעצמות, המשך הטיפול הוא חיוני על מנת להבטיח שילוב מוצלח של השתלים ושמירה על בריאות הפה לטווח ארוך. להלן הנחיות חשובות שיעזרו לכם לשמור על השתלים לטווח ארוך:

  1. שמירה על היגיינת הפה:
  • צחצוח עדין: צחצחו את השיניים שלכם, כולל השיקום הנתמך בשתל, עם מברשת שיניים רכה עם סיבים עדינים ומשחת שיניים לא שוחקת. נקו בעדינות את האזור סביב השתלים כדי להסיר רובד ופסולת מזון.
  • ניקוי בין השיניים: השתמשו בחוט דנטלי, במברשות בין שיניות או קיסמים כדי לנקות בין השיניים וסביב כתרי השתל. נקו בזהירות לאורך קו החניכיים כדי למנוע דלקת חניכיים.
  • שטיפה אנטיבקטריאלית: אם מומלץ על ידי רופא השיניים שלכם, השתמשו במי פה אנטיבקטריאלים כדי לסייע במניעת זיהום ולשמור על סביבת פה נקייה.
  1. בדיקות שיניים סדירות:
  • פגישות מעקב: השתתפו בכל פגישות המעקב המתוכננות עם רופא השיניים או מנתח הפה שלכם. ביקורים אלו מאפשרים לצוות רופאי השיניים לעקוב אחר תהליך הריפוי, להעריך את יציבות השתל ולטפל בכל חשש.
  • ניקוי מקצועי: ניקוי מקצועי רגיל חיוני להסרת רובד ואבנית עקשניים שעלולים להצטבר סביב מקום ההשתלה. לשיננית ולרופא יש כלים מיוחדים לניקוי מבלי לפגוע בשתלים.
  1. שינוי הרגלים:
  • שיקולים תזונתיים: הימנעו מלעיסת מזון קשה או פריך ישירות עם השיקום הנתמך בשתל, במיוחד בשלב הריפוי הראשוני. תחתכו מזון לחתיכות קטנות יותר במידת הצורך.
  • הפסקת עישון: אם אתם מעשנים, שקלו להפסיק, שכן עישון עלול לפגוע בתהליך הריפוי ולהגביר את הסיכון לכשל בשתל.
  • הרגלי פה: הימנעו מהרגלים כמו חריקת שיניים (ברוקסיזם) שעלולים להפעיל כוח מופרז על השתלים ושיקום. אם יש לכם ברוקסיזם, שוחחו על שימוש בסד לילה עם רופא השיניים שלכם.
  • בריאות: שמרו על בריאות כללית על ידי ניהול מצבים כמו סוכרת, שכן מצבים בריאותיים מבוקרים היטב תורמים לתוצאות מוצלחות של השתלים.
  • הגנה במהלך ספורט: אם אתם מעורבים בספורט מגע או בפעילויות המהוות סיכון לטראומה דנטלית, שקלו ללבוש מגן שיניים כדי להגן על השתלים והשיניים הטבעיות שלכם.
  1. תקשורת פתוחה:

 הכי חשוב- דווחו על אי נוחות, כאב או שינויים חריגים באזור ההשתלה לרופא השיניים שלכם בהקדם.

 זכרו, אורך החיים של השתלים הדנטליים שלכם תלוי בהרגלי היגיינת פה עקביים, טיפול מקצועי קבוע וגישה פרואקטיבית לשמירה על בריאות הפה הכוללת.

על ידי הקפדה על הנחיות אלו, אתם יכולים ליהנות מהיתרונות של השתלות השיניים במשך שנים רבות, גם לאחר שעברתם הליכים לטיפול במחסור בעצם.

השאירו פרטים, ויחזור אליכם רופא שיניים מומלץ באזורכם להתייעצות חינם:

השאירו פרטים להתייעצות עם רופא שיניים