קודם כל, מהם בכלל ציפויי שיניים?
ציפויי שיניים הם כיסויים דקים דמויי קליפה המותאמים אישית כך שיתאימו על המשטח הקדמי של השיניים. הם נועדו לשפר את מראה השיניים על ידי טיפול בבעיות קוסמטיות שונות, כגון שינוי צבע, שברים, רווחים וחוסר יישור קל.
ציפויים הם התקדמות משמעותית ברפואת השיניים המודרנית, ומציעים פתרון רב-תכליתי ומינימלי-פולשני לאנשים המבקשים להשיג חיוך מושך ובטוח יותר מבלי לעבור הליכים נרחבים. היכולת שלהם לספק גם שיפורים אסתטיים וגם יתרונות תפקודיים הפכה אותם לכלי בעל ערך בארסנל של טיפולי שיניים קוסמטיים.
למה משנה החומר שממנו עשוי הציפוי?
החומרים המשמשים בציפוי שיניים ממלאים תפקיד מכריע בהשגת איזון הרמוני בין אסתטיקה ועמידות.
מבחינה אסתטית, חומרי ציפוי חייבים להיות בעלי יכולת לשכפל את המראה הטבעי של השיניים, תוך התמזגות חלקה עם חיוכו של המטופל. זה כרוך בחיקוי הצבע, השקיפות והמרקם של האמייל הטבעי. ההצלחה האסתטית של הציפויים תלויה ביכולתו של החומר ליצור חיוך אמיתי וזוהר שנראה טבעי לחלוטין.
לא פחות חשוב הוא גורם העמידות. ציפויים נתונים לעומסים של תפקודי פה יומיומיים, כולל נשיכה, לעיסה ודיבור. לכן, החומר הנבחר חייב להפגין עמידות בפני שחיקה לאורך זמן. חומר ציפוי עמיד מבטיח שהשיקום יישאר שלם, ישמור על המשיכה החזותית והפונקציונליות שלו לתקופה ממושכת.
לרוב, קיים ניגוד בין האסתטיקה של החומר לבין עמידותו, כך שחומר יותר עמיד יהיה פחות אסתטי ולהפך.
החיפוש אחר חומר הציפוי האידיאלי כרוך בבחירת חומרים המשלבים את הטוב משני העולמות: היכולת ליצור חיוכים מדהימים תוך עמידה באתגרים של שימוש יומיומי.
השגת האיזון מביאה לציפויים שלא רק משפרים את המראה אלא גם מספקים פתרונות עמידים, התורמים באופן משמעותי לשביעות רצון המטופל ולבריאות הפה הכללית.
כיצד השתנו חומרי ציפוי שיניים לאורך השנים?
האבולוציה של חומרי ציפוי שיניים היא עדות לחיפוש המתמשך אחר אסתטיקה ועמידות משופרים. במהלך השנים, אנשי מקצוע בתחום רפואת השיניים בחנו חומרים שונים כדי להעצים חיוכים ולטפל בפגמים בשיניים.
החומרים ראשונים ומגבלותיהם
בימים הראשונים של ציפוי השיניים, נעשה שימוש נפוץ בחומרים כמו אקריל ושרף מרוכב. בעוד שהחומרים הללו סיפקו כמה שיפורים קוסמטיים, הם היו מושפעים מכמה מגבלות:
- רגישות לכתמים: אקריל וציפויים מרוכבים מוקדמים היו מועדים להכתמה ולשינוי צבע לאורך זמן. זה פגע במשיכה האסתטית שלהם והצריך החלפות תכופות.
- חוסר מראה טבעי: השגת מראה שן טבעי היה מאתגר עם חומרים אלו. לעתים קרובות חסרה להם את השקיפות והתאמת הצבעים הדרושים כדי להתמזג בצורה חלקה עם השיניים שמסביב.
- בעיות עמידות: חומרים אקריליים וחומרים מרוכבים לא היו עמידים כפי שרצוי. הם היו רגישים לשבבים, לסדקים ולבלאי, במיוחד כשהם חשופים לכוחות הנשיכה והלעיסה.
- אורך חיים מוגבל: ציפויים עשויים מחומרים מוקדמים אלה היו בעלי תוחלת חיים קצרה יחסית, שדרשו החלפות תכופות. זה לא רק היווה אי נוחות למטופלים אלא גם הוסיף לעלות הכוללת של תחזוקה.
הצורך בחלופות משופרות
המגבלות של חומרי ציפוי מוקדמים עוררו חיפוש אחר חלופות שיכולות להתגבר על החסרונות הללו. החיפוש הזה הוביל לפיתוח חומרים מתקדמים יותר כמו פורצלן וקרמיקה, שמפגינים מגוון יתרונות ביחס לקודמיהם:
- מצוינות אסתטית: ציפויי הפורצלן חוללו מהפכה בתחום בכך שהציעו אסתטיקה מעולה. היכולת שלהם לחקות את מראה השיניים הטבעיות, כולל שקיפותן וגווני הצבע שלהן, הפכה אותן לבחירה מושכת יותר.
- עמידות משופרת: ציפויי חרסינה הציגו עמידות טובה יותר בהשוואה לחומרי אקריל ומרוכבים. הם היו מסוגלים לעמוד יותר בפני הבלאי היומיומי של תפקודי פה רגילים.
- אריכות ימים: התכונות המשופרות של ציפויי חרסינה תורגמו לאריכות חיים מוגברת. מטופלים יכלו ליהנות מהחיוכים המשופרים שלהם לתקופה ארוכה יותר לפני שיזדקקו להחלפות.
- עמידות לכתמים: ציפויי חרסינה הציעו גם עמידות טובה יותר לכתמים, ושמרו על הברק והאטרקטיביות שלהם לאורך זמן.
ככל שהדרישה לאסתטיקה ועמידות נמשכה, פיתוח חומרים כמו e.max ו-lithium disilicate תפס את הבמה. חומרים אלה התייחסו למגבלות האפשרויות הקודמות על ידי מתן שילוב יוצא דופן של אסתטיקה טבעית וחוזק , תוך עמידה בציפיות המתפתחות של מטופלים ואנשי מקצוע בתחום השיניים.
בחלקים הבאים של מאמר זה, נתעמק בתכונות הספציפיות של ציפויי שיניים e.max ו-lithium disilicate שהניעו אותם לחזית רפואת השיניים הקוסמטית המודרנית.
מחיר צפוי שיניים אימקס – כמה זה עולה?
משום ש-e.max הוא חומר חדשני ומוצלח, שמבטיח תוצאות טובות הן מהבחינה התפקודית והן מהבחינה האסתטית, במרבית המקרים עלותו תהיה גבוהה מאשר של החומרים האחרים. כך למשל ציפוי e.max יכול לעלות כ-3,000-6,000 ₪ ואילו חרסינה או זירקוניה יעלו כ2,500-5,000 ₪ ליחידה.
היכרות עם ציפויי שיניים e.max ו-Lithium Disilicate
בתחום רפואת השיניים הקוסמטית, ציפויי שיניים e.max ו-lithium disilicate עלו כחומרים מהפכניים, ומציבים סטנדרטים חדשים הן לאסתטיקה והן לעמידות. ציפויים אלה מייצגים מיזוג יוצא דופן של חדשנות מדעית ועדינות אמנותית, ומספקים למטופלים שינויי חיוך שהם לא רק מדהימים מבחינה ויזואלית אלא גם עמידים להפליא.
ציפוייe.max : תוכננו למצוינות
ציפויי e.max עשויים מקרמיקת ליתיום דיסיליקט, חומר ידוע בשל שקיפותו יוצאת הדופן והיכולת לשכפל את המראה הטבעי של השיניים. חומר זה מתהדר בתערובת ייחודית של חוזק ויופי, מה שהופך אותו לבחירה מועדפת עבור ציפויים.
ציפויי e.max מאפשרים מידה גבוהה של התאמה אישית, ומאפשרים לרופאי שיניים להגיע לשילוב חלק עם השיניים הקיימות של המטופל. רמת דיוק זו, בשילוב עם עמידות החומר, מבטיחה שציפויי e.max עומדים במבחן הזמן, שומרים על הברק והפונקציונליות שלהם.
לאורך מאמר זה, נעמיק במאפיינים, היתרונות והיישומים של ציפוי שיניים e.max ו-lithium disilicate. על ידי הבנת המדע והאומנות שמאחורי החומרים הללו, נראה כיצד הם שינו את רפואת השיניים הקוסמטית, ומציעים למטופלים את ההזדמנות להשיג חיוכים זוהרים המשדרים יופי וחוזק כאחד.
סקירה כללית של e.max (ליתיום דיסיליקט) כחומר דנטלי
E.max, או ליתיום דיסיליקט, עומד כחומר דנטלי יוצא דופן שהגדיר מחדש את הנוף של רפואת השיניים הקוסמטית. חומר זכוכיתי-קרמי זה מאופיין בידי הייחודית שלו של אסתטיקה וחוזק, מה שהופך אותו לבחירה מבוקשת עבור ציפוי שיניים.
הרכב ומאפיינים של e.max
E.max מורכב בעיקר מגבישי ליתיום דיסיליקט המוטבעים בתוך מטריצה מזכוכית. הרכב זה מקנה מספר מאפיינים מרכזיים התורמים לפופולריות שלו:
- שקיפות: מבנה הזכוכית-קרמי של e.max דומה מאוד לאמייל השיניים הטבעי מבחינת שקיפות. תכונה זו מאפשרת לאור לעבור דרך החומר, ומעניקה לציפוי e.max מראה אמיתי המתמזג בצורה חלקה עם השיניים שמסביב.
- התאמת צבע: ניתן להתאים אישית את E.max כך שיתאים לצבע השיניים הסמוכות, מה שמבטיח חיוך הרמוני וטבעי למראה. יכולת החומר לחקות את הגוונים של שיניים אמיתיות משפרת את ערכו האסתטי.
- חוזק: למרות האסתטיקה המדהימה שלו, e.max ידוע גם בחוזקו המרשים. המבנה הגבישי תורם לגמישותו, ומאפשר לציפוי e.max לעמוד בכוחות הנשיכה והלעיסה מבלי לפגוע בשלמותם.
- תאימות ביולוגית: E.max הוא תואם ביולוגי, כלומר נסבל היטב על ידי רקמות הפה ויש לו סיכון נמוך לגרום לתגובות שליליות.
מה תהליך ייצור של ציפויי e.max ואיך זה משפיע על האיכות?
תהליך יצירת ציפוי e.max הוא מסע קפדני עם השפעה ישירה על האיכות, החוזק והאסתטיקה שלהם.
זהו תהליך הייצור הבסיסי:
- הכנת חומר: יצירת גביש ליתיום דיסיליקט
התהליך מתחיל בהכנת חומר זכוכית-קרמי ליתיום דיסיליקט. החומר מהונדס בקפידה כדי להשיג את התכונות הרצויות של שקיפות, חוזק ויכולות התאמת צבעים. זה כולל מיזוג רכיבים ספציפיים ליצירת מטריצה זכוכיתית שתשלב גבישי ליתיום דיסיליקט במהלך השלבים הבאים.
- לחיצה או כרסום: עיצוב חלקי הציפוי
לאחר הכנת החומר, הוא הופך לשלד של ציפוי באמצעות אחת משתי שיטות עיקריות: דחיסה או כרסום. בטכניקת הדחיסה, החומר מחומם עד שהוא מגיע למצב חצי נוזלי ולאחר מכן נלחץ לתבניות ליצירת צורת הציפויי. לחילופין, בתהליך הכרסום החומר "נחרט" באמצעות טכנולוגיית תכנון וייצור בעזרת מחשב (CAD/CAM) להשגת צורת הציפוי הרצויה.
- גיבוש קריסטל: שיפור חוזק ואסתטיקה
לאחר יצירת השלד של הציפוי, הם עוברים תהליך התגבשות מבוקר. זה כולל חשיפת החומר לטמפרטורות מסוימות ולמרווחי זמן ספציפיים כדי לעודד את הצמיחה של גבישי ליתיום דיסיליקט בתוך המטריצה הזכוכיתית. מבנה גבישי זה משפר את חוזק הציפויים תוך שמירה על שקיפותם הטבעית, תורם הן לאסתטיקה והן לעמידות.
- התאמה אישית: התאמת צבע וצורה
במהלך תהליך הייצור, ניתן להתאים את ציפויי e.max כך שיתאימו לצבע ולצורה הרצויים. ניתן לשלב את הציפויים עם חומרים נוספים כדי להשיג את הגוון והשקיפות המושלמים המתמזגים בצורה חלקה עם השיניים הטבעיות של המטופל.
- גימור וליטוש: עיבוד שטח הפנים
לאחר שהציפויים מעוצבים ומותאמים אישית, הם עוברים גימור וליטוש קפדניים. שלב זה מבטיח כי פני השטח של הציפויים חלקים, מבריקים וללא פגמים. גימור נכון משפר את האסתטיקה, הנוחות והביצועים לטווח ארוך של הציפויים
- בקרת איכות: בדיקת המוצר המוגמר
השלב האחרון כרוך באמצעי בקרת איכות יסודיים. כל ציפוי נבדק בקפידה לאיתור פגמים, דיוק צבע, התאמה ואיכות כללית. בדיקות אלו מבטיחות שרק ציפויים העומדים בסטנדרטים הגבוהים ביותר מועברים למטופלים.
תהליך הייצור של ציפוי e.max הוא עדות לדיוק ולמומחיות הנדרשים ליצירת שחזורי שיניים העונים על הדרישות של רפואת השיניים המודרנית. ההתגבשות המבוקרת, ההתאמה האישית ובקרת האיכות הקפדנית תורמים לאיכות יוצאת דופן, אסתטיקה ועמידות של ציפוי e.max.
על ידי שליטה קפדנית בכל שלב בתהליך, אנשי מקצוע בתחום רפואת השיניים יכולים לספק למטופלים ציפויים שלא רק מעצימים את חיוכם אלא גם עומדים במבחן הזמן, ומציעים פתרון מתמשך למראה בטוח וזוהר.
ציפוי e.max: שלבים, הכנה והדבקה
מיקום מוצלח של ציפוי e.max כרוך בתהליך שיטתי המבטיח אסתטיקה, תפקוד ואריכות ימים מיטביים. להלן סקירה כללית של השלבים, מהכנה ועד לחיבור:
- תכנון ייעוץ וטיפול:
- תדונו בציפיות, במטרות ובחששות שלכם עם הרופא.
- תקבעו את מספר הציפויים הדרושים ואת המיקום האידיאלי שלהם.
- הכנת שיניים: הפחתה מינימלית:
- הסרה מינימלית של אמייל, בדרך כלל סביב 0.3 עד 0.5 מ"מ. להבטחת התאמה נוחה ואסתטית לציפויים.
- רישום במטבעים:
- יילקח רישום מדויק של שיניים מוכנות על מנת ללכוד את הפרטים מדויקים לייצור ציפוי e.max בהתאמה אישית.
- ציפויים זמניים (במידת הצורך):
- מניחים ציפויים זמניים כדי להגן על השיניים המוכנות ולשמור על אסתטיקה.
- ייצור של ציפויים:
- ציפויים מותאמים אישית מיוצרים במעבדת שיניים באמצעות טכנולוגיית CAD/CAM.
- שכבות של חומר e.max מיושמות עבור צבע ושקיפות.
- ניסיון והתאמה:
- ציפויים זמניים מוחלפים בציפוי e.max הסופי.
- תעריכו את ההתאמה, האסתטיקה והנשיכה.
- תבצעו את כל ההתאמות הנדרשות לתוצאות מיטביות.
- תהליך הדבקה: הבטחת אריכות ימים:
- הרופא ינקה ויצרוב את פני השן כדי ליצור מרקם מיקרו-גס.
- הרופא ימרח חומר קישור כדי לשפר את הדבקת הציפוי.
- הרופא יימרח מלט שקוף על הציפוי.
- הרופא יניח את הציפוי במקומו ויקפיד על יישור והתאמה נכונה.
- הקשייה באור והדבקה סופית:
- הרופא יהשתמש באור ריפוי כדי להפעיל את המלט, ויהדק את הציפוי.
- הרופא יסיר עודפי מלט ויכוונן בעדינות את קצוות הציפוי.
- התאמת נשיכה וליטוש סופי:
- תבדקו את הנשיכה שלכם עם הציפוי כדי להבטיח יישור תקין.
- תבצעו את כל ההתאמות הנדרשות להרמוניית נשיכה.
- פוליש וגימור לפני הציפוי כדי להשיג גימור חלק וטבעי.
- טיפול ותחזוקה לאחר הטיפול:
- ייעוץ לגבי שיטות היגיינת הפה.
- מומלץ להימנע מכוחות נשיכה מוגזמים בציפויים.
- קבעו פגישות מעקב למעקב אחר בריאות הציפוי.
החשיבות של טכניקות הדבקה נכונות:
הדבקה נאותה מבטיחה קשר חזק ומתמשך בין הציפוי לשן.
טכניקה נכונה ממזערת את הסיכון להתפרקות או לסיבוכים.
ציפוי מודבק היטב תורם לאריכות החיים, ליציבות ולהצלחת הטיפול הכוללת.
שילוב של הכנה מדויקת, חיבור קפדני ותאימות של המטופל מובילים למיקום מוצלח ולפונקציונליות לטווח ארוך של ציפוי e.max, המציע למטופלים הן אסתטיקה משופרת והן לבריאות השיניים.
ניתוח השוואתי: e.max לעומת ציפויי פורצלן, זירקוניה וציפויים מרוכבים מסורתיים
כאשר מעריכים ציפויי e.max לצד ציפויי חרסינה, זירקוניה ושרף מרוכבים מסורתיים, e.max ממשיך לזרוח כאופציה מועדפת בשל החוזק המדהים, האסתטיקה ואורך החיים שלו.
חוזק:
e.max: המבנה הגבישי של ליתיום דיסיליקט מספק חוזק יוצא דופן, מה שהופך את ציפוי e.max לעמידים בפני כוחות אוראליים רגילים.
פורצלן מסורתי: מציע חוזק, אך הרכב החומרים הייחודי של e.max נותן לו יתרון בעמידות.
זירקוניה: ידוע בחוזק הגבוה שלו, אם כי e.max עדיין בולט בזכות האסתטיקה והרבגוניות שלו.
שרף מרוכב: פחות עמיד יחסית ל-e.max וזירקוניה.
אֶסתֵטִיקָה:
e.max: השקיפות הטבעית ויכולות התאמת הצבע שלו יוצרות מראה אמיתי בצורה מרשימה.
חרסינה מסורתית: מספק אסתטיקה טובה, אך היכולת של e.max לחקות את הניואנסים של השיניים הטבעיות מייחדת אותו.
זירקוניה: למרות שהיא חזקה, זירקוניה ללא השקיפות הטבעית ש-e.max מציעה.
שרף מרוכב: אסתטיקה מספקת, אך עשוי שלא להגיע לאותה רמת טבעיות כמו e.max.
אֲרִיכוּת יָמִים:
e.max: החוזק המובנה והעמידות בפני שחיקה תורמים לציפויים עמידים לאורך זמן. מחזיקים כ10-15 שנים
פורצלן מסורתי: עמיד, אך התכונות המתקדמות של e.max מעניקות לו יתרון באריכות ימים.
זירקוניה: עמיד מאוד, אך האסתטיקה המוגבלת שלו הופכת אותו לפחות תכליתי מ-e.max.
שרף מרוכב: בדרך כלל תוחלת חיים קצרה יותר בגלל רגישות להכתמה ובלאי. מדובר ב5-10 שנים
ורסטיליות חומרים:
e.max: רב תכליתי בטיפול במגוון רחב של בעיות קוסמטיות.
פורצלן מסורתי: רב תכליתי, אך e.max מציע אסתטיקה וחוזק מעולים.
זירקוניה: משמש בעיקר לשיניים אחוריות בשל חוזקה, פחות אידיאלי לשחזורים קדמיים קוסמטיים.
שרף מרוכב: רב תכליתי אך עשוי שלא לספק את אותה עמידות או אסתטיקה כמו e.max.
השחזת שיניים מינימלית:
e.max: דורש הפחתת שיניים מינימלית, שמירה על מבנה השיניים הטבעי.
פורצלן מסורתי: דורש הפחתה משמעותית יותר בהשוואה ל-e.max.
זירקוניה: דורש הפחתה ניכרת של שיניים בשל עוביה.
שרף מרוכב: דורש פחות הפחתת שיניים אך עשוי שלא להתאים לעמידות של e.max.
לסיכום, בעוד שלכל חומר יש את היתרונות שלו, ציפויי e.max נותרו בחירה בולטת בשל השילוב המרשים שלהם של חוזק, אסתטיקה ואריכות ימים. בהשוואה לציפוי חרסינה, זירקוניה ושרף מרוכבים מסורתיים, המאפיינים הייחודיים של e.max הופכים אותו לאופציה מועדפת עבור מטופלים המחפשים שיפורי חיוך עמידים לאורך זמן במראה טבעי.
מקרים מתאימים ל- ציפויי e.max
ציפויי E.max מתאימים היטב למגוון רחב של מקרי שיניים קוסמטיים בשל האסתטיקה, החוזק והרבגוניות יוצאי הדופן שלהם. להלן סוגי המקרים שבהם ציפויי e.max מצטיינים:
- שינוי צבע והכתמה: ציפויי E.max מכסים ביעילות שיניים בעלות כתמים עקשניים שאינם מגיבים לשיטות ההלבנה המסורתיות.
- שיניים סדוקות או בלויות: ציפוי E.max יכול לשחזר את הצורה והמבנה של שיניים סדוקות או בלויות, ולשפר הן את המראה והן את התפקוד.
- חוסר יישור קל: במקרים של חוסר יישור קל או בעיות מרווח, ציפויי e.max יכולים לספק תיקון חזותי מיידי ללא צורך בטיפול אורתודונטי.
- גודל שן לא אחיד: ציפויי E.max יכולים ליצור חיוך הרמוני על ידי הבטחת שיניים אחידות בגודל ובצורה.
- עיצוב קוסמטי: ציפויי E.max יכולים לעצב מחדש שיניים שאינן סדירות באופן טבעי או שעברו עבודת שיקום קודמת.
- סגירת רווחים: ציפויי E.max מיומנים בסגירת מרווחים קטנים בין השיניים, ומשיגים חיוך מיושר ואחיד יותר.
תרחישים שבהם ציפוי e.max עשוי להיות לא אידיאלי:
- ליקוי חמור: ציפוי E.max אינו תחליף לטיפול יישור שיניים במקרים של חוסר יישור חמור או ליקויי סגר חמורים.
- השחזת שיניים משמעותית: ציפויי E.max דורשים הפחתת שיניים מינימלית. במקרים בהם יש צורך בהשחזה משמעותית, למשל כתוצאה מעששת, אפשרויות אחרות עשויות להיות מתאימות יותר- כמו כתר או גשר.
- ברוקסיזם או חריקת שיניים: אנשים עם ברוקסיזם חמור עלולים להפעיל לחץ יתר על ציפויי ציפוי, שעלול להוביל לבלאי מוקדם או נזק. במקרים מסוימים הרופא עשוי להחליט שלא לבצע ציפויים במטופל כזה.
- מחלת חניכיים או בריאות חלל הפה: טיפול בבעיות הבסיסיות של בריאות הפה הוא חיוני לפני ששוקלים כל פרוצדורה קוסמטית, כולל ציפוי e.max.
חשיבות הערכת מטופל ותכנון טיפול מקיף:
הערכת מטופלים מקיפה ותכנון טיפול הם שלבים קריטיים לפני ביצוע ציפוי e.max. רופאי שיניים חייבים להעריך גורמים כמו בריאות הפה, סגר (יישור נשיכה), ציפיות המטופל והתוצאות הרצויות. הערכה זו מבטיחה:
- ציפיות ריאליות: המטופלים מבינים את התוצאות הפוטנציאליות והמגבלות של ציפוי e.max.
- תוצאות אופטימליות: תכנון מקיף מסייע בהשגת המטרות האסתטיות והתפקודיות הרצויות.
- אורך חיים: הערכה נכונה של המטופל ממזערת את הסיכון לסיבוכים ומשפרת את אורך החיים של הציפויים.
- שיקולים חלופיים: במקרים שבהם ציפויי e.max עשויים שלא להתאים, ניתן לבחון אפשרויות טיפול חלופיות.
על ידי מתן עדיפות להערכה ותכנון מקיפים, רופאי השיניים מבטיחים שהמטופלים יקבלו טיפולי e.max ציפוי מותאמים אישית ויעילים שמביאים לחיוכים מדהימים ומתמשכים כאחד
ביצועים ארוכי טווח של e.max Veneers: תובנות והנחיות
- אורך חיים ועמידות:
מחקרים מדגישים באופן עקבי את אורך החיים המדהים של ציפוי e.max. מחקר שנערך על ידי Aslan וחב'. (2019) דיווחו על שיעור הישרדות של 97.4% עבור ציפויי e.max לאורך תקופה של 10 שנים, מה שמציג את אופיים המתמשך. החוזק יוצא הדופן של e.max, יחד עם טיפול ותחזוקה נאותים, תורם לביצועים המתמשכים שלהם.
הנחיות לשמירה על ציפוי e.max:
- היגיינת הפה: שמרו על שגרת היגיינת פה קפדנית, כולל צחצוח, שימוש בחוט דנטלי ושימוש במשחת שיניים פלואוריד לא שוחקת. טיפול נאות בפה מונע הכתמה ושומר על בריאות הציפוי.
- בדיקות שיניים קבועות: הגיעו בדיקות שיניים קבועות וניקיון מקצועי. רופאי שיניים יכולים להעריך את מצב ציפויי ה-e.max שלכם ולטפל בכל בעיה מוקדם.
- הימנעו מכוח מוגזם: היזהרו כאשר נוגסים בחפצים קשים כמו קרח, אגוזים או סוכריות קשות. כוח מוגזם עלול להוביל לנזק ציפוי.
- הגבילו חומרים מכתימים: צמצמו את הצריכה של חומרים מכתימים כמו קפה, תה וטבק. אם צורכים, שטפו את הפה לאחר מכן או השתמשו בקשית למשקאות.
- סדי לילה לברוקסיזם: אם יש לכם היסטוריה של חריקת שיניים או הידוק שיניים, שקלו להשתמש בסד לילה כדי להגן על ציפוי ה-e.max שלכם מפני בלאי.