דנטקר לוגו

השתלת שיניים בזאלית הפתרון המושלם למחוסרי עצם

אם תמיד חלמתם על חיוך מושלם אבל אתם סובלים מחוסר עצם בלסת, השתלת שיניים בזאלית תהיה הפתרון המושלם שיחזיר לכם את החיוך והביטחון העצמי לחיים ויעניק לכם את האפשרות להנות משיניים איכותיות שנראות טבעיות לחלוטין ומגיעות ברמת יציבות חזקה ואיתנה.

במאמר הנוכחי אנחנו הולכים להרחיב על נושא השתלת שיניים בזאלית,

  • מהי השתלת שיניים בזאלית
  • למי השתלת שיניים בזאלית מתאימה?
  • מהם הסיכונים בשתלים בזאליים
  • ממה מורכבים השתלים
  • כמה עולה השתלת שיניים בזאלית?
  • איך התהליך מתרחש?

את כל המידע הנחוץ אתם תמצאו כאן במאמר!

מהי השתלת שיניים בזאלית?

השתלת שיניים בזאלית הינה השתלה המותאמת עבור מטופלים הסובלים ממחסור של עצם בלסת או במקרים שבהם עצם הלסת דקה יחסית ואינה מאפשרת למטופל לעבור הליך רגיל להשתלת שיניים.

לאנשים צעירים, מחסור בעצם הלסת יכול לנבוע מבעיה מולדת אך, אצל אנשים מבוגרים רבים, עצם הלסת מתחילה להידחס כלפי פנים הגולגולת – מה שמקטין את עצם הלסת באופן משמעותי ויוצר בעיה בעת פרוצדורת השתלת השיניים.

אומנם, לא כל אדם מבוגר יחווה בחייו תהליך של כניסת עצם הלסת כלפי פנים הגולגולת, אך הדבר יכול להתרחש באופן עצמאי על ידי כך, שהאדם סבל תאונה או מחלה מסוימת.

מהם שתלים בזאליים?

שתלים בזאליים הם סוג מיוחד של שתלים דנטליים, שתלים בזאליים עשויים ממתכת טיטניום באיכות גבוהה, אשר פותחו ויוצרו באופן המאפשר להם להיאחז גם ברכסים דקים וצרים, ולפיכך הם מתאימים לטיפול השתלת שיניים למחוסרי עצם.

שתלים בזאליים הם אחד הפתרונות הייחודיים שמאפשרים ביצוע השתלת שיניים גם כאשר עצם הלסת נספגה ונשחקה. 

סוגי שתלים בזאליים

  • שתלי דיסק – שתלים בזאליים שבנויים בצורת דיסק ולא בורג ולכן מתאימים להיאחז גם בעצם לסת נמוכה.
  • שתלי זיגומה-  שתלים מיוחדים אשר מעוגנים אל עצם הזיגומה בלחי ולא אל עצם הלסת החסרה.
  • שתלים חובקים – שתלים שנקראים גם שתלי מירס והם חובקים את עצם הלסת החיצונית ומעוגנים אליה עם שתלים קטנטנים וחזקים.

כיצד מורכבים שתלים בזאליים?

השתלת שיניים בזאלית נקראת כך, בגלל שנעשה בה שימוש בשתלים דנטליים מיוחדים הנקראים גם – שתל דיסק.

שתלים בזאליים מיוצרים באמצעות מוטות טיטניום איכותיים, המשתלבים היטב עם עצם הלסת.

המוטות עוצבו במיוחד עם צורה ייחודית כדי למקסם את יציבות השתלים ובכדי לקדם תהליך התמזגות של השתל עם העצם, מה שמבטיח בסיס חזק לשן או השיניים החלופיות שיוצמדו לשתל.

בשיטה המיוחדת הזו, השתלים אינם מוברגים אל העצם כמו שנהוג לבצע בפרוצדורת השתלת שיניים רגילה, אלא, השתלים מוחדרים אל מקומות מיוחדים שנראים בדמות דיסק מאונך, מה שמקנה לשתלים הדנטליים את היציבות הדרושה ומייצר מקום על גבי הלסת.

תהליך ביצוע השתלות שיניים באזליות

תהליך השתלת שיניים בזאלית כולל מספר שלבים, המבטיחים תוצאה מוצלחת ואסתטית.

1. בדיקה והערכה יסודית של חלל הפה

הבדיקה מתבצעת על ידי רופא מומחה להשתלות שיניים. זה כולל הערכת מצב עצם הלסת, השיניים שמסביב, והגיינת הפה הכוללת. ניתן להשתמש בקרני רנטגן ובהדמיה תלת מימדית כדי לקבל תמונה ברורה של אנטומיית הפה של המטופל.

2. מיקום מוטות הטיטניום

לאחר שהמטופל נחשב מתאים להליך, השלב הבא הוא מיקום כירורגי של מוטות הטיטניום. הדבר מבוצע בדרך כלל בהרדמה מקומית כדי למזער כל אי נוחות. מוטות הטיטניום מוכנסים בדיוק לתוך עצם הלסת, תוך התחשבות במיקום האופטימלי ליציבות ופונקציונליות. במקרים בהם אין נפח עצם מספיק, ניתן לבצע השתלת עצם או הגדלתה לפני ביצוע השתל.

https://www.youtube.com/watch?v=_TxAp23uybY

3. שלב הריפוי

לאחר השתלת השתל נדרשת תקופת ריפוי של מספר חודשים על מנת לאפשר לתאי העצם להיקשר בהדרגה עם השתל, מה שיספק בסיס מוצק לשתלים הדנטליים שיותקנו. לאחר שהשתלים השתלבו במלואם עם עצם הלסת, השלב האחרון כרוך בהצבת השן הדנטלית הקבועה או השיניים.

מהם הסיכונים בשתלים בזאליים?

למרות ששתלים דנטליים בזאליים הוכחו כאופציה אמינה, עדיין ישנם סיכונים ושיקולים מסוימים שצריך לזכור.

כמו בכל הליך כירורגי, קיים סיכון קטן לזיהום, דימום או נזק למבנים מסביב. חשוב לבחור רופא מומחה להשתלות שיניים כדי למזער סיכונים אלו.

בנוסף, אנשים עם מצבים רפואיים מסוימים או הרגלים כגון עישון, עשויים להיות בעלי סיכון גבוה יותר לסיבוכים.

בנוסף יש סיכון של דחיית שתל בשיניים, הכירו את הסימנים של דחיית שתל ותטפלו בהם ביעלות.

האם השתלת שיניים בזאלית כואבת?

רבים דואגים כי הליך השתלת שיניים בזאלית כרוך בכאב שיישאר לאורך זמן. בעוד שצפויה אי נוחות במהלך תהליך הריפוי, רוב המטופלים מדווחים כי הכאב ניתן לשליטה באמצעות תרופות כאב ללא מרשם.

זמן ההחלמה ישתנה בהתאם לאדם, אך הוא בדרך כלל מספר ימים עד שבוע. חשוב לעקוב אחר ההנחיות לאחר הניתוח שסופקו על ידי המומחה להשתלות שיניים כדי להבטיח ריפוי נאות ולמזער סיבוכים אפשריים.

יתרונות וחסרונות של השתלת שיניים בזאלית

היתרונות של השתלת שיניים באזלית:

יציבות – השיטה מספקת בסיס יציב לשתלים דנטליים ושיניים תותבות, גם במקרים של נפח עצם מוגבל.

מחזיקים מעמד לטווח שנים רבות – בשל היציבות של מוטות הטיטניום בעצם הלסת, ניתן להבטיח כי השתלת שיניים בזאלית תאפשר לשתלים הדנטליים להחזיק מעמד לאורך שנים מרובות.

נראות ואסתטיקה – הפתרון המושלם למי שחייב לעבור השתלת שיניים אך אין לו מספיק מקום בלסת.

אמינות – תהליך השתלת שיניים בזאלית הוכח כאמין בשנים האחרונות ומספק פתרון איכותי ומקצועי לבעיית חוסר עצם בלסת.

החסרונות של השתלת שיניים באזלית:

מחיר – השתלת שיניים בזאלית נחשבת לתהליך לא זול בכלל, אך ישנן אפשרויות תשלום נוחות במגוון המרפאות השונות כמו פריסת תשלומים, צ'קים ועוד אפשרויות תשלום נוספות.

זיהום – כמו בכל תהליך כירורגי, כך גם בזמן השתלת שיניים בזאלית עלול המטופל לחוות זיהום ודימום. לכן, חשוב לבחור במרפאה איכותית להשתלת שיניים בזאלית שתספק עבורכם את השירות המקצועי ביותר.

איך נראית החלמה לאחר השתלת שיניים עם שתלים בזאליים?

תהליך החלמה מהשתלות שיניים – לאחר השתלה בזאלית צפוי כאב קל עד בינוני, אשר ניתן לשיכוך באמצעות תרופות.

בפרק זמן של כמה שעות לאחר השתלת שיניים בזאלית מומלץ לא לשתות ולאכול, וביום העוקב לניתוח יש להקפיד על אכילה של מזון קר ורך. 

לפעמים יכולה להיות נפיחות לאחר ההשתלה – ניתן להפחית אותה בעזרת שקית קרח שנעטוף במגבת ונצמיד אל הלחי.

חשוב מאוד להימנע מעישון לאחר כל סוג של השתלת שיניים, כיוון שהעישון מעלה את הסיכוי לפתח דימומים או זיהומים בפה,  ובטווח הרחוק עלול לגרום להתפתחות דלקת חניכיים סביב שתלים.

האם השתלה בזאלית כואבת?

השתלת שיניים בזאלית מתבצעת תוך הרדמה מקומית עמוקה אשר מונעת תחושת כאב או אי נוחות.

אנשים אשר סובלים מחרדה דנטאלית או בעלי צרכים מיוחדים יכולים לעבור השתלה בזאלית בהרדמה מלאה ובכך לחסוך את אי הנעימות של הטיפול. 

האם יש סיבוכים להשתלת שיניים בזאלית?

כן, סיבוכים אפשריים לאחר השתלת השיניים יכולה לכלול דימום בלתי נשלט, זיהומים, כשל בהשתלה ובצקות. בדרך כלל אין ממה לחשוש – השתלות שיניים מודרניות נחשבות בטוחות מאוד וישנם אחוזי הצלחה גבוהים במיוחד.

 

מהו המחיר של השתלת שיניים בזאלית?

טיפולי שיניים ידועים כטיפולים לא זולים כלל, וכן גם מחיר השתלת שיניים בזאלית שמוערכת בטווח שבין 100,000 – 50,000 ₪ להשתלת שיניים בזאלית בכל חלל הפה, ובטווח שבין 2,500 – 5,000 ש"ח עבור שן בודדת.

משך זמן הטיפול יכול גם הוא להוסיף למחיר הסופי, ולכן חשוב להתייעץ עם רופא מומחה על התהליך הדרוש עבורכם.

איפה לעבור השתלת שיניים בזאלית?

כדאי לדעת כי מספר הרופאים המיומנים בביצוע השתלה בזאלית איננו גבוה. מדובר בגישת טיפול המחייבת היכרות עמוקה עם האנטומיה של הפה והלסתות.

למרות העמידות הרבה של שתלים בזאליים והאיכות הגבוהה שלהם, גישת ההשתלה ככלל היא מאתגרת ומורכבת. בנוסף, הטכנולוגיה הממוחשבת אשר מלווה את תהליך ההשתלה הבזאלית צריכה לאפשר אבחון ותכנון דיגיטלי מתקדם של הטיפול, וחשוב לוודא כי בידי הרופא מצויות התוכנות הייעודיות הללו.

ולבסוף – אופן עיגון השתלים הבזאליים אל הלסת הוא ייחודי ונדרשת מקצועיות רבה וציוד מיוחד כדי לבצע את ההשתלה בצורה טובה. 

מכיוון שהשתלה בזאלית מתבצעת במצב מאתגר של מחסור בעצם, סיכויי ההצלחה של השתלת שיניים בזאלית הם נמוכים יותר מאשר השתלת שיניים רגילה.

אם סיכויי ההצלחה של השתלת שיניים עומדים על 95% הרי שסיכויי ההצלחה של השתלה בזאלית הם בממוצע 70%-80%. לכן חשוב מאד לגשת לרופא שיניים בעל המלצות להשתלה בזאלית, כדי להגדיל את סיכויי ההצלחה של הטיפול.

מכיוון שכך – מחיר השתלת שיניים בזאלית לא צריך להיות הפרמטר היחיד ואולי גם לא העיקרי בבחירת מקום הטיפול, אלא מקצועיות הרופא, הציוד המתקדם שלו וההמלצות לגביו. 

השאירו פרטים, ויחזור אליכם רופא שיניים מומלץ באזורכם להתייעצות חינם:

השאירו פרטים להתייעצות עם רופא שיניים