השתלת שיניים לסת עליונה – מחיר, יתרונות וחסרונות והמלצות

שתלים דנטליים בלסתות מציעים פתרון טרנספורמטיבי עבור אנשים המתמודדים עם אובדן שיניים בלסת העליונה. במאמר זה, אנו מתעמקים ביתרונות ובחסרונות של השתלות שיניים לסתות, בוחנים את היתרונות שלהם כמו אסתטיקה ותפקוד משופרים, אך גם מתייחסים לחסרונות פוטנציאליים.

בנוסף, אנו נספק תובנות לגבי מחירי השתלת שיניים בלסת עליונה, כדי לעזור לכם לקבל החלטה מושכלת לגבי אפשרות זו של שיקום שיניים.

מה זה השתלת שיניים לסת עליונה?

השתלת שיניים בלסת היא הליך שיניים משקם שנועד להחליף שיניים חסרות בלסת העליונה. שתלים אלו ממוקמים בניתוח לתוך עצם הלסת העליונה כדי לספק תמיכה לשיניים מלאכותיות או תותבות. הם מציעים פתרון אמין ועמיד לאורך זמן לאנשים עם שיניים עליונות חסרות, ומשחזרים את הפונקציונליות והאסתטיקה של החיוך שלהם.

מתי נעשה השתלת שיניים בלסת עליונה?

העיתוי להשתלת שיניים לסתות תלוי בגורמים שונים. באופן אידיאלי, הם נעשים כאשר למטופל עצמות לסת גדלות במלואן, בדרך כלל בשנות העשרה המאוחרות או בבגרות המוקדמת. 

עם זאת, ניתן למקם אותם בכל גיל אם עצם הלסת בריאה. שתלים מומלצים לבעלי שיניים עליונות חסרות עקב טראומה, ריקבון או בעיות שיניים אחרות. 

זה חיוני להתייעץ עם רופא שיניים שיוכל להעריך את בריאות הפה האישית שלכם ולקבוע את הזמן הטוב ביותר עבור השתלת שיניים לסתות על סמך הנסיבות הספציפיות שלכם. 

התערבות מוקדמת יכולה למנוע סיבוכים נוספים בבריאות הפה.

מחיר השתלת שיניים לסת עליונה – כמה זה עולה?

שתלים דנטליים איכותיים מתומחרים בדרך כלל בטווח של 2,500 עד 5,500 ₪. בנוסף, עלות מבנה השתל עצמו יכולה להשתנות, בין כ-1,100 ל-2,000 ש"ח. כאשר מדובר בכתרים שמונחים מעל שתלים אלו, המחיר בדרך כלל נופל בין 2,500 ל-3,500 ש"ח.

ראוי לציין כי העלות הכוללת של השתלת לסת עליונה יכולה להיות מושפעת מהליכים נוספים שעשויים להיות נחוצים. לדוגמה, הליך הרמת סינוס, אם נדרש, יכול להגדיל משמעותית את ההוצאה הכוללת.

סוגי השתלים ללסת עליונה

ישנם מספר סוגים של שתלים דנטליים לסתות, כל אחד מותאם לצרכי ומצבים ספציפיים של המטופל:

שתלים אנדוסטאליים: אלו הם הסוג הנפוץ ביותר של השתלות שיניים. הם ממוקמים באופן כירורגי ישירות לתוך עצם הלסת ומספקים בסיס יציב לכתרים בודדים, גשרים או שיניים תותבות.

שתלים subperiosteal: מתאימים למטופלים עם גובה עצם הלסת לא מספיק, שתלים תת-פריאוסטלים ממוקמים מתחת לחניכיים אך מעל עצם הלסת. הם מאובטחים עם מסגרת מתכת ומשמשים כאשר השתלת עצם אינה אופציה.

שתלים זיגומטיים: כאשר בלסת העליונה חסרה מספיק עצם עבור שתלים מסורתיים, שתלים זיגומטיים עוגנים בעצם הלחי (זיגומה). הם מציעים אלטרנטיבה לסובלים מאיבוד עצם חמור באזור הלסת.

שתלי All-on-4 או All-on-6: אלו הם סוג מסוים של שתלים שבהם קשת שיניים מלאה נתמכת על ידי ארבעה או שישה שתלים הממוקמים אסטרטגית בלבד. הם מהווים פתרון יעיל לשחזורי קשת מלאה.

מיני שתלים: בגודל קטן יותר בהשוואה לשתלים מסורתיים, נעשה שימוש במיני שתלי לרוב לייצוב תותבות, במיוחד במקרים בהם השתלים המסורתיים עשויים שלא להתאים.

שתלי עומס מיידי: שתלים אלו מאפשרים הנחת שיקום זמני באותו היום של ניתוח ההשתלה, ומצמצמים את זמן ההמתנה לחיוך חדש.

שתלי הרמת סינוס קרסטלי: כאשר חלל הסינוס חודר ללסת העליונה, ייתכן שיהיה צורך בהליך הרמת סינוס. שתלי הרמת סינוס קרסטלי ממוקמים בשילוב עם הליך זה כדי לשפר את תמיכת העצם.

הבחירה בסוג השתלת שיניים הלסת תלויה בגורמים כמו צפיפות העצם, מידת אובדן העצם, העדפות המטופל והמלצה של רופא שיניים מיומן או מנתח פה. לכל סוג יש את היתרונות והשיקולים שלו, ולכן הערכה יסודית חיונית כדי לקבוע את האפשרות המתאימה ביותר עבור כל מטופל.

שיטות השתלת שיניים בלסת עליונה

שתלים דנטליים לסתות ממוקמים בדרך כלל בשתי שיטות עיקריות:

ניתוח השתלת שיניים דו-שלבי: זוהי הגישה הנפוצה ביותר. בשלב הראשון מתבצע הליך כירורגי להטבעת השתל בעצם הלסת שמתחת לקו החניכיים. לאחר מכן, תקופת ריפוי של מספר חודשים מאפשרת לשתל להתמזג עם העצם (אוסאואינטגרציה). בשלב השני מבצעים חתך קטן לחשיפת השתל, ומצמידים לו מבנה. חיבור זה משמש כמחבר לכתר הסופי, לגשר או לתותבת.

השתלות שיניים בעומס מיידי (חד-שלבי): בגישה זו, השתל והמבנה ממוקמים בהליך כירורגי יחיד, המאפשר הנחת שיקום מהירה יותר. עם זאת, לא כל המטופלים מתאימים להשתלת עומס מיידי, שכן זה דורש צפיפות עצם טובה ויציבות.

בחירת השיטה תלויה בבריאות הפה של המטופל, באיכות העצם ובהמלצת רופא השיניים או מנתח הפה. שתי השיטות מציעות פתרונות יעילים להשתלת שיניים לסתות, עם תוכניות טיפול אישיות המותאמות לנסיבות הייחודיות של כל מטופל.

תהליך השתלת שיניים בלסת עליונה

בחירת מרפאת השיניים הנכונה היא שלב ראשון ומכריע בתהליך השתלת שיניים הלסת. להלן גרסה מורחבת של ההליך הכוללת את היבט זה:

  1. בחירת מרפאת שיניים נכונה: המסע להשתלת שיניים בלסתות מתחיל במחקר מדוקדק ובבחירה של מרפאת שיניים בעלת מוניטין. חפשו מרפאות עם מנתחי פה מנוסים או מומחי שתלים שיש להם רקורד של התקנות שתלים מוצלחות. קחו בחשבון גורמים כמו המוניטין של המרפאה, ביקורות מטופלים וזמינות ציוד אבחון מתקדם.
  2. ייעוץ ראשוני: לאחר שבחרתם מרפאה, קבעו פגישת ייעוץ ראשונית. במהלך פגישה זו, רופא השיניים יעריך את בריאות הפה שלכם, ייקח צילומי רנטגן או סריקות CT, ידון בהיסטוריה הרפואית שלכם ויקבע אם אתם מתאימים להשתלת שיניים לסתות.
  3. תכנית טיפול: על סמך ההערכה נוצרת תכנית טיפול מותאמת אישית במרפאה הנבחרת. תוכנית זו מתארת את מספר השתלים הדרושים ואת סוג השיקום (כתר, גשר, תותבת) לשימוש.
  4. הכנה: במידת הצורך, כל שיניים פגומות או רקובות שנותרו בלסת העליונה נעקרות לפני השתלת השתל. זה עשוי לכלול גם הליכי השתלת עצם אם אין מספיק עצם לתמיכה בשתלים.
  5. הנחת שתלים: בשלב הניתוחי רופא השיניים או מנתח הפה במרפאה הנבחרת מבצעים חתך ברקמת החניכיים כדי לחשוף את עצם הלסת הבסיסית. לאחר מכן קודחים חורים לתוך העצם, והשתלים ממוקמים בזהירות לתוך הפתחים הללו. לאחר מכן החתך נסגר עם תפרים, וניתן לחבר כיפת ריפוי או בורג כיסוי כדי להגן על השתל במהלך תהליך הריפוי.
  6. אוסאואינטגרציה: במשך מספר חודשים משתלבים השתלים עם עצם הלסת שמסביב בתהליך הנקרא אוסאואינטגרציה. זה מספק בסיס חזק לשיקום הסופי.
  7. מיקום מבנה: לאחר השלמת האוסיאואינטגרציה, ייתכן שידרש הליך כירורגי קטן שני במרפאה הנבחרת כדי לחשוף את השתלים ולהצמיד מבנים. מבנים משמשים כמחברים בין השתלים לבין השיניים התותבות.
  8. רישומים: לאחר מיקום המבנה, נלקחות טביעות מהפה שלכם במרפאה ליצירת כתרים, גשרים או שיניים תותבות בהתאמה אישית.
  9. שיקום סופי: השיניים התותבות המותאמות מוצמדות לאחר מכן למבנים, ומשלימות את שיקום השתלים.
  10. ריפוי לאחר ההליך: לאחר השיקום הסופי, תיתכן תקופת הסתגלות וריפוי, שבמהלכה תצטרכו לעקוב אחר הנחיות הטיפול לאחר הניתוח שסופקו על ידי רופא השיניים שלכם במרפאה הנבחרת.
  11. פגישות מעקב: פגישות מעקב קבועות במרפאה הנבחרת הן חיוניות כדי לעקוב אחר תהליך ההחלמה ולהבטיח תפקוד תקין של השתלים.

על ידי בחירה קפדנית של מרפאת שיניים בעלת מוניטין בתחילת הדרך, אתם מכין את הקרקע להליך מוצלח של השתלת שיניים לסתות ולחוויה כללית חיובית.

בסרטון ניתן לראות הדמיה של מיקום השתל בעצם:

https://www.youtube.com/watch?v=_TxAp23uybY

מהו אחוז ההצלחה של התהליך?

שיעור ההצלחה של השתלות שיניים בלסת עליונה הוא בדרך כלל גבוה, עם שיעור הצלחה ממוצע שנע בין 90% ל-95% ואף יותר על פי מחקרים.

ההצלחה תלויה בגורמים שונים, לרבות בריאותו הכללית של המטופל, היגיינת הפה, איכות העצם ומיומנות רופא השיניים המבצע את ההליך.

טיפול מעקב קבוע ותחזוקה נכונה ממלאים גם הם תפקיד מכריע בהבטחת הצלחתם ארוכת טווח של שתלים דנטליים.

כמה זמן מחזיקים השתלים?

השתלת שיניים בלסת יכולה להחזיק מעמד לכל החיים עם טיפול ותחזוקה נאותים. אורך החיים שלהם תלוי בגורמים כמו היגיינת הפה, אורחות חיים (כגון עישון) ובריאות כללית.

בדיקות שיניים שגרתיות וטיפול אוראלי קפדני חיוניים כדי להבטיח שהשתלים יישארו במצב תקין.

מטופלים רבים נהנים מהיתרונות של השתלות שיניים הלסתיות שלהם במשך עשרות שנים, מה שהופך אותם לפתרון עמיד ואמין להחלפת שיניים.

מהם החסרונות והיתרונות של השתלת שיניים בלסת עליונה?

השתלות שיניים לסתות מציעות מספר יתרונות:

  • מראה טבעי: הם מספקים מראה ותחושה טבעיים, משפרים את האסתטיקה של החיוך שלכם.
  • שיקום פונקציונלי: שתלי לסת משקמים את יכולות הלעיסה והדיבור המלאות, ומשפרים את איכות החיים הכללית.
  • עמידות: כאשר הם מתוחזקים היטב, הם יכולים להחזיק מעמד לכל החיים, ולעלות על אפשרויות החלפת שיניים אחרות.
  • שימור העצם: שתלים ממריצים את צמיחת העצם ומונעים איבוד עצם, שומרים על מבנה הפנים.
  • אין השפעה על שיניים סמוכות: בניגוד לגשרים, השתלים אינם דורשים שינוי שיניים שכנות.
  • שיפור הביטחון העצמי: החזרת חיוך שלם מגבירה לעתים קרובות את ההערכה העצמית ואת הביטחון העצמי.

עם זאת, ישנם כמה חסרונות אפשריים:

  • עלות: השתלת שיניים לסתות יכולה להיות יקרה, עם עלויות משתנות בהתאם למיקום ולמורכבות.
  • ניתוח: הנחת השתל מצריכה ניתוח, שעשוי להיות כרוך באי נוחות מסוימת ותקופת החלמה.
  • גוזל זמן: התהליך יכול להיות ארוך, ולאורך מספר חודשים, כולל זמן ריפוי ואוסאואינטגרציה.
  • סיכון לסיבוכים: אמנם נדיר, אך קיים סיכון לזיהום, כשל בשתל או נזק עצבי.
  • לא מתאים לכולם: ייתכן שלחלק מהאנשים אין מספיק עצם כדי לתמוך בשתלים ועשויים לדרוש הליכים נוספים.

בסך הכל, השתלת שיניים לסתות היא אפשרות להחלפת שיניים יעילה ופופולרית ביותר, כאשר היתרונות לרוב עולים על החסרונות הפוטנציאליים עבור מטופלים רבים.

השאירו פרטים, ויחזור אליכם רופא שיניים מומלץ באזורכם להתייעצות חינם:

השאירו פרטים להתייעצות עם רופא שיניים